Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Την Κυριακή στο Συνεδριακό του ΤΕΙ στο Κουκούλι, η «ΑριστοφΟινιάδα»

Την Κυριακή στο Συνεδριακό του ΤΕΙ στο Κ...

Είναι η φετινή μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ & του χορευτικού των Δασκάλων & νηπιαγωγών Πάτρας

Κάθε χρόνο η παράσταση του Πολιτιστικού Ομίλου του ΤΕΙ και του χορευτικού των Δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας αποτελεί εγγύηση για μία ευχάριστη, ψυχαγωγική βραδιά και πολλοί την αναμένουν. Η φετινή λοιπόν μεγάλη μουσικοθεατρική-χορευτική παράσταση από τον Πολιτιστικό Όμιλο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση»,  στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας στην Πάτρα, σε συνεργασία με το Χορευτικό Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στις 21.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για την παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΑριστοφΟινιάδα» όπου ο λόγος του Αριστοφάνη για το κρασί μέσα από τις κωμωδίες  Αχαρνείς, Ιππείς, Λυσιστράτη και Εκκλησιάζουσες εμπλέκεται με αρχαία λυρική ποίηση αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα έντεχνα ελληνικά τραγούδια. 

Το κείμενο έχει γράψει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου που έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία ενώ τη μουσική επιμέλεια και μουσική σύνθεση έχει κάνει ο Σάκης Παπαδημητρίου.  Υπεύθυνος του Χορού είναι ο Κώστας Σουλτανάς, της Χορωδίας η Πατρινή ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη, η οποία ερμηνεύει και τραγούδια της παράστασης ενώ  τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Βασίλης Σουλτανάς.

Στον κεντρικό ρόλο του αριστοφανικού ήρωα είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στην παράσταση συμμετέχουν:

Πολιτιστικός Όμιλος Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση» (Χορευτική ομάδα, χορωδία, Θεατρική ομάδα φοιτητών «ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ»)

Χορευτικό Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας

Μουσικό Σύνολο-Ηδύφωνο

Θεατρική Έκφραση Αιγίου

Θεατρική Ομάδα «Αποφοίτων» Αιγίου

Η είσοδος όπως προείπαμε, είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Η Μαρία Παναγιωτακοπούλου, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα της παράστασης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Ένας αριστοφανικός ήρωας, εκφραστής και υμνητής της ζωής, εμφανίζεται μετά από χιλιάδες χρόνια και διατρέχοντας τις κωμωδίες του Αριστοφάνη, που κάνουν αναφορά στο κρασί, έρχεται να μας θυμίσει  τα αγαθά της ζωής, που πολλές φορές λησμονάμε,  το γέλιο, το τραγούδι, το γλέντι και τη χαρά ,που αποτελούν για τον άνθρωπο όπλα ζωής. Παράλληλα όμως έρχεται να μας ταρακουνήσει σαρκάζοντας και γελοιοποιώντας θέματα πολιτικά και κοινωνικά και καθώς στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του, μας αποδεικνύει πόσο επίκαιρος και ουσιαστικός είναι ο λόγος του Αριστοφάνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture