Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Από 19 έως 24/6 στην Ηλεία η Ευρωπαική Γιορτή Μουσικής

Από 19 έως 24/6 στην Ηλεία η Ευρωπαική Γ...

Η έναρξη γίνεται στον Πύργο με μαθητική συναυλία του Ελληνικού Ωδείου

Από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στον Πύργο & στις 21-23 Ιουνίου σε Αμαλιάδα, Κατάκολο, Αρχ. Ολυμπία & Κρουνούς Κρεστένων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2019.

Η έναρξη θα γίνει στον Πύργο με τη μαθητική συναυλία του Ελληνικού Ωδείου.

Η όλη γιορτή αποτελεί ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής!

21η Ιουνίου: η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η αφορμή εδώ και 20 χρόνια, χιλιάδες ερασιτέχνες, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες να παρουσιάζουν ζωντανά την μουσική σε χιλιάδες πολίτες και μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να ανακαλύψει, να γνωρίσει και να απολαύσει πολλές φορές σε απρόσμενα σημεία της χώρας, μουσικές όλων των ειδών.

Σε συνεργασία με ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019 θα διεξαχθεί φέτος σε 48 πόλεις & περιοχές της Ελλάδος όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 380 δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες με περισσότερα από 300 σχήματα, 40 ορχήστρες και μουσικά σύνολα, 35 χορωδίες και 65 Djs σε περισσότερα από 270 σημεία εκδηλώσεων.

Η επετειακή 20η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής προσπάθειας, που γίνεται χάρη στην υποστήριξη και το πάθος εκατοντάδων πολιτών και ιδιωτών εθελοντών διοργανωτών, με σκοπό να πλημμυρίσουν με μελωδίες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα της Ελλάδας.

Στο νομό Ηλείας όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, οι εκδηλώσεις εορτασμού των 20 χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα πραγματοποιηθούν από 19-24 Ιουνίου σε Πύργο & Κατάκολο (Collectiva Artenativa), 21-23 Ιουνίου σε Αμαλιάδα (Μικρή Ακαδημία) & Κρουνούς Κρεστένων (Πολιτισμός & Ευημερία) και 21 & 22 Ιουνίου στην Αρχ. Ολυμπία (Collectiva Artenativa).

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 20 χρόνων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής αλλά και της λήξης της εκπαιδευτικής χρονιάς στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου, θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές του συναυλίες την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» Πύργου.

Στο διήμερο των μουσικών εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί ένα μικρό δείγμα από την δουλειά και την πρόοδο των σπουδαστών της χρονιάς που πέρασε. Οι συναυλίες περιλαμβάνουν σπουδαστές των τμημάτων και σχολών: Ελαφρύ Τραγούδι, Φλάουτο, Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Μπουζούκι, Σαντούρι που είναι ένα μέρος αυτών που λειτουργούν στο Ωδείο καθώς και την Παιδική – Εφηβική Χορωδία του.

Ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς» - Ωδείον Πύργου, συνεχίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης 87 χρόνων στη μουσική εκπαίδευση της πόλης με πολύ αγάπη για τα παιδιά της, προσκαλεί όλους τους φίλους της μουσικής στις συναυλίες του Ελληνικού Ωδείου – Παράρτημα Πύργου, ώστε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των σπουδαστών με το χειροκρότημα, δίνοντας τις ευχές μας για Καλό και Ξεκούραστο Καλοκαίρι.

Το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου ανοίγει τις πύλες του πάλι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και περιμένει όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής για να ξεκινήσει με όρεξη και μεράκι μια ακόμα νέα δημιουργική σχολική χρονιά!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture