Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτιμήσεις για Ιστορία, Φυσική και Α.Ε.Π.Π., από τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18plus

Εκτιμήσεις για Ιστορία, Φυσική και Α.Ε.Π...

Πανελλήνιες 2019

Ιστορία

Τα θέματα στην Ιστορία, στην οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών, καλύπτουν όλο το φάσμα της διδακτέας ύλης και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούσε το Β1α ερώτημα, στο οποίο η απάντηση ήταν συνδυαστική από το 1οκεφάλαιο (Από την αγροτική κοινωνία στην αστικοποίηση) και από το 2ο κεφάλαιο (Η διαμόρφωση και η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα). Στη δεύτερη ομάδα θεμάτων, στην οποία γίνεται επεξεργασία ιστορικών πηγών, ο μαθητής θα έπρεπε να κατέχει πολύ καλά την ύλη του σχολικού βιβλίου και να απαντήσει αξιοποιώντας συνδυαστικά τις πληροφορίες των πηγών. Αυτό, βεβαίως, προϋποθέτει, πέραν των γνώσεων, εξοικείωση και επαρκή εξάσκηση των μαθητών με τη μεθοδολογία επεξεργασίας των ιστορικών πηγών.


Φιλολογικό Τμήμα

Φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18plus


Φυσική

Το Θέμα Α είναι πιο απαιτητικό από το αντίστοιχο περσινό. Το Θέμα Β απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, καλύπτοντας το σύνολο της ύλης. Ειδικότερα το Β2 απαιτούσε το συνδυασμό των νόμων της φυσικής, ενώ στο Β3  χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή στην αναγνώριση του είδους της κίνησης. Το Θέμα Γ δεν εμφανίζει εκπλήξεις και παγίδες για τους υποψηφίους. Το Θέμα Δ απαιτούσε από τους υποψηφίους ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες των δεδομένων. Τα ερωτήματα Δ4 και Δ5 είναι αυτά που θα καθορίσουν τις άριστες βαθμολογίες.

 
Τμήμα Θετικών Σπουδών

Φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18plus

 

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Από τα θέματα Α και Β τα ερωτήματα Α5 και Β2 χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή. Τα Θέματα Γ και Δ ήταν μέτριας δυσκολίας. Γενικά, τα φετινά θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον είναι αρκετά πιο εύκολα από τα περσινά και ένας καλά διαβασμένος μαθητής μπορεί να προσεγγίσει το άριστα, ενώ και οι λιγότερο καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να εξασφαλίσουν  έναν αξιοπρεπή βαθμό. 

Τμήμα Θετικών Σπουδών

Φροντιστηρίων ΟΡΑΜΑ/18plus

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> English...
    • Create a new word list...
  • Copy

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις