Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στραμμένα στην Αχαΐα τα φώτα της εκλογικής μάχης του Ιουλίου

Στραμμένα στην Αχαΐα τα φώτα της εκλογικ...

Οι λόγοι που καθιστούν το νομό πρωταγωνιστή των εκλογών

Πρωταγωνίστρια στην εκλογική μάχη του Ιουλίου θα είναι η Αχαΐα μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει υποψηφιότητα στο νομό, κάτι που αναμένεται επίσης να ανακοινώσει προσεχώς και ο Αλέξης Τσίπρας.

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση φαίνεται ότι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην περιοχή και λαμβάνουν θέσεις μάχης με πολλούς συμβολισμούς.

Από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διατηρήσει το προπύργιό του στην Αχαΐα, έναν από τους ελάχιστους νομούς που παρέμειναν με ροζ  χρώμα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία εκλογής νέου Περιφερειάρχη προερχόμενου από τις τάξεις της στη Δυτική Ελλάδα και να κερδίσει το κάστρο που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να το χρωματίσει μπλε.

Εκτός των Τσίπρα, Μητσοτάκη που θα κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές επικεφαλής των ψηφοδελτίων Αχαΐας  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και ο  γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα κατέβει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις