Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προς υποψηφιότητα Τσίπρα στην Αχαΐα

Προς υποψηφιότητα Τσίπρα στην Αχαΐα

Ποια ονόματα έχουν "κλειδώσει" και ποια "παίζουν" για το ψηφοδέλτιο

Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας θα είναι, όπως αναφέρουν συγκλίνουσες πληροφορίες του thebest.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, καθώς το ίδιο είχε πράξει στις εκλογές του 2012, όπου είχε επιλέξει το νομό ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια, με πρώτη την Α’ Αθηνών.

Η υποψηφιότητα Τσίπρα στην Αχαΐα, εκτιμάται πως σχετίζεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ήρθε πρώτη δύναμη συγκεντρώνοντας 53.347 ψήφους και ποσοστό 31,21%.

 Στις ευρωεκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει στην Αχαΐα ένα ποσοστό της τάξεως του 34,30%, ενώ σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, μειώνει τη δύναμή του κατά δέκα μονάδες, αφού τότε είχε λάβει 41.46% και 66.435 ψήφους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα.

Το 80% των ψηφοδελτίων του κόμματος στη χώρα επικύρωσε σε κλειστή συνεδρίασή της την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή. Υποψήφιοι βουλευτές θα είναι όλοι οι σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για την Αχαΐας, η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου και οι Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, φέρονται να έχουν «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο και τα ονόματα του καθηγητής Ιατρικής και πρόεδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστα Μάρκου, του Κώστα Κακκαβά, ο οποίος ήταν υποψήφιος βουλευτής και στις εκλογές του 2015 και του συνδικαλιστή του ΙΚΑ Γιώργου Κυριακόπουλου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ανακοινωθεί μέχρι την Δευτέρα και πως από τους 12 υποψηφίους οι πέντε θα είναι γυναίκες. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και δεδομένης της υποψηφιότητας της Σίας Αναγνωστοπούλου, απομένουν άλλες τέσσερις κενές θέσεις τις οποίες θα καταλάβουν γυναίκες και άλλη μία που θα καταλάβει άνδρας.

 Όπως ήδη έχει γράψει το thebest.gr για τις θέσεις των γυναικών χουν προταθεί οι:  Πόπη Αλιβιζάτου, στέλεχος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Γιώτα Παναγοπούλου, πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων, Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος  με τον Απόστολο Κατσιφάρα, Αγγελική Τσονάκα Αρχιτέκτων, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, Βάσω-Λυμπέρη Καλημέρη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος  με τον Απόστολο Κατσιφάρα, Γεωργία Παπανίκου, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος  με τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις