Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Ξεκινούν το Σάββατο οι διπλωματικές παραστάσεις της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ξεκινούν το Σάββατο οι διπλωματικές παρα...

Το πρώτο έργο είναι η "Αγγέλα" του Σεβαστίκογλου

Η Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, όπως κάθε χρόνο, τον Ιούνιο παρουσιάζει τις διπλωματικές παραστάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της στο κοινό της πόλης. Στόχος όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, είναι όχι μόνο να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στη Σχολή δραματικής τέχνης, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με διαφορετικούς δραματουργούς, θεατρικά είδη, αισθητικές και μεθόδους θεατρικής πρακτικής. Έτσι, από το Σάββατο 8 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του μήνα, θα παρουσιαστούν 4 διαφορετικά έργα και συνολικά 15 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο.

Η αρχή γίνεται με την Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του νεοελληνικού θεάτρου, μια ιστορία που πραγματεύεται το σκοτάδι και το φως της ανθρώπινης φύσης. Η διδασκαλία της παράστασης είναι του διακεκριμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, καθηγητή της σχολής, Δημήτρη Ήμελλου.

Στη συνέχεια το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια παράσταση χορού με τίτλο Silence – Σιωπή που πραγματεύεται τη ματαιόπονη προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το σκοτάδι. Η χορογραφία είναι του Έντγκεν Λάμε, ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.

Κατόπιν θα ακολουθήσει ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, μια παράσταση που το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρήνης. Η παράσταση έχει θέμα την αντίσταση σε κάθε αυθαίρετη εξουσία και η διδασκαλία είναι του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις, διευθυντή της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ, που τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις Αρχαίου Δράματος στην Επίδαυρο και τα ανοιχτά θέατρα της Ελλάδας.

Ο κύκλος των διπλωματικών παραστάσεων κλείνει για φέτος με τα Κομμάτια Έρωτα απ’ τον Σαίξπηρ σε διδασκαλία του ευρηματικού ηθοποιού και δασκάλου Νίκου Γιαλελή.  Κομμάτια από διαφορετικές κωμωδίες και τραγωδίες του Άγγλου βάρδου ενώνονται στη σκηνή με κοινό κλειδί τον Έρωτα.

Περιμένουμε το θεατρικό και το νεανικό κοινό της πόλης να αγκαλιάσει την πρασπάθειά μας, προσδοκώντας να του προσφέρουμε παραστάσεις υψηλού επιπέδου, αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΔΗΠΕΘΕ.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής κρατήσεως (2610 623730) . Μετά το τέλος των παραστάσεων θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς για όσους θεατές το επιθυμούν.

Θερμές ευχαριστίες στον φωτογράφο Λεονάρδο Ρούβαλη για την επαγγελματική του στήριξη στη δημιουργία αφίσας των διπλωματικών παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες – Κρατήσεις στο 2610 623730 (12:00-15:00)

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου)

Σάββατο 8 Ιουνίου στις 17:00 & 21:00 / Κυριακή 9 Ιουνίου στις 17:00 & 20:00

Silence παράσταση χορού

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου)

Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21:30 & 22:45 /Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21:30 & 22:45.

Προμηθέας Δεσμώτης  του Αισχύλου

Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης

Παρασκευή 21 Ιουνίου 21:30 / Σάββατο 22 Ιουνίου στις 21:30 / Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21:30.

Κομμάτια έρωτα απ’ τον Σαίξπηρ 

Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρρυ (Σανταρόζα 7 & Καρόλου)

Σάββατο 29 Ιουνίου στις 17:00 & 21:00 / Κυριακή 30 Ιουνίου στις 17:00 & 20:00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture