Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξαναξεκίνησε ο Οδοντωτός - Η διακοπή μείωσε τους επισκέπτες στα Καλάβρυτα

Ξαναξεκίνησε ο Οδοντωτός - Η διακοπή μεί...

Τι λέει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

 

«Η επανέναρξη των δρομολογίων του Οδοντωτού σιδηρόδρομου σηματοδοτεί για την περιοχή των Καλαβρύτων την εκ νέου τόνωση της τοπικής οικονομίας», αναφέρει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς.

 

Όπως προσθέτει, «η διακοπή των δρομολογίων για περίπου ένα μήνα, λόγω των κατολισθήσεων στην περιοχή της Κάτω Ζαχλωρούς ήταν πλήγμα για την περιοχή μας, αφού μειώθηκε ο αριθμός των επισκεπτών».

 

Τώρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το εμβληματικό μεταφορικό μέσο, όπως χαρακτηρίζει τον Οδοντωτό, «θα βοηθήσει και πάλι την τοπική οικονομία, όπως άλλωστε συμβαίνει τόσα χρόνια, αφού η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σημαίνει περισσότερα έσοδα για τους επαγγελματίες της περιοχής μας, ειδικά την χρονική περίοδο όπου δεν λειτουργεί το Χιονοδρομικό κέντρο».

Τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο δεν τον επιλέγουν για να ταξιδέψουν μόνο οι έλληνες επισκέπτες των Καλαβρύτων, αλλά και πολλοί ξένοι, ακόμα και από την μακρινή Ιαπωνία, αφού ήδη γνωρίζουν, σύμφωνα με τον Γιώργο Λαζουρά, για την υπέροχη και μοναδική διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού.

Τα δρομολόγια του Οδοντωτού σε καθημερινή βάση είναι τρία από Διακοπτό και Καλάβρυτα, ενώ τα Σαββατοκύριακα αυξάνονται για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες των Καλαβρύτων.

AΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις