Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ρεσιτάλ πιάνου του Νίκου Τσαλίκη στον 22ο “Μουσικό Μάϊο”

Ρεσιτάλ πιάνου του Νίκου Τσαλίκη στον 22...

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2018, στις 21.00 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στις 21.00 και στο πλαίσιο του 22ου Μουσικού Μαΐου διοργανώνεται, από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, ρεσιτάλ πιάνου του Νίκου Τσαλίκη. Κάτω από τον τίτλο “Retroversum” μια “μουσική” αναδρομή, ο Νίκος Τσαλίκης, θα ερμηνεύσει έργα του 20ου και 21ου αιώνα που αναδεικνύουν τα ηχοχρώματα του πιάνου (“Adársa” της Β. Φιλιππαίου, “An Tasten” του M. Kagel και Sonate op.1 του A. Berg) και θα κλείσει το πρόγραμμα του ρεσιτάλ του με την Kreisleriana - Fantasien I – VIII του R. Schumann.

 O Νίκος Τσαλίκης  κατάγεται από την Σίφνο, γεννήθηκε και μεγάλωσε όμως στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο με την Νέλλη Σεμιτέκολο και ανώτερα θεωρητικά με τον Κωνσταντίνο Νόνη στο ωδείο “Ορφείον Αθηνών”. Αποφοίτησε από τη σχολή πιάνου με άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές του  στην Ανώτατη μουσική ακαδημία “Folkwang Hochschule” στο Essen της Γερμανίας στην τάξη της Catherine Vickers. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική δωματίου και ειδικότερα στη συνοδεία/ερμηνεία “Lied” στην μουσική ακαδημία του Detmold της Γερμανίας με τον καθηγητή Rainer Weber.

Επίσης μελέτησε κοντά στους Bernhard Ebert και Julia Madatova στο Ανόβερο της Γερμανίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιανιστικής εκτέλεσης αλλά και  συνοδείας τραγουδιστών με διεθνούς κύρους μουσικούς όπως Dietrich Fischer Dieskau, Leon Fleischer, Konstantin και Julia Ganev, Fabio Vettraino κ.α. Στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται πολυάριθμες εμφανίσεις σε ρεσιτάλ πιάνου, συναυλίες μουσικής δωματίου, φωνητικής μουσικής και συμμετοχές σε φεστιβάλ κλασικής και σύγχρονης μουσικής, όπερας, χορού, θεάτρου και χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου και ως συνοδός σε τάξεις μονωδίας και άλλων οργάνων σε πολλά ωδεία στην Αθήνα και την επαρχία. Επίσης έχει δώσει σεμινάρια πιανιστικής συνοδείας- Lied μεταξύ άλλων και στο μουσικό τμήμα του Ιονίου πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την διδασκαλία ταλαντούχων νέων μουσικών, ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα στο τμήμα “Ιστορίας και φιλοσοφίας των επιστημών” του ΕΚΠΑ.

Οι εκδηλώσεις του “Μουσικού Μαΐου” πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής.

Το Ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών (Ρ. Φεραίου 7), με ελεύθερη είσοδο. Για περισσότερες πληροφορίες, στη Γραμματεία του Ωδείου, τηλ. 2610277740 και στο www.fe-odeiopatron.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture