Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Έρχεται ο συγγραφέας & παρουσιαστής της εκπομπής Ουράνιο Τόξο

Πάτρα: Έρχεται ο συγγραφέας & παρουσ...

Ο Χρήστος Δημόπουλος θα βρίσκεται στο Discover την Πέμπτη 16/5/2019 το απόγευμα

Στο βιβλιοπωλείο Discover στο στενό της Βούρβαχη κάτω από την Κορίνθου πλησίον της πλατείας Γεωργίου Α’ θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 ο γνωστός και από τις παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές, Χρήστος Δημόπουλος. Αφορμή της επίσκεψης του είναι η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Το σπαθί του στρατηλάτη, οι περιπέτειες του ήπιου θερμοκηπίου 4» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στις 19.30 το απόγευμα τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του. Ο Χρήστος Δημόπουλος καλεί τα παιδιά να μάθουν αν η σπάνια έκδοση ενός ιστορικού έργου που ανήκε στον παππού του Λόγιου Λεξιλόγιου μπορεί να βοηθήσει τον θερμοκήπιο και τα εγγονάκια του ν’ αποκτήσουν το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Λίγα λόγια

Ο Ήπιος Θερμοκήπιος, η Αθηνά και ο Ορέστης, αυτή τη φορά με τον ΜακΝτούγκαλ σύμμαχο αντί για εχθρό, κάνουν ένα δύσκολο ταξίδια στα βάθη της Κεντρικής Ασίας για να ανακαλύψουν ένα αντικείμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Η αναζήτησή τους, με τα λίγα στοιχεία που τους έχει δώσει ο φημισμένος αρχαιολόγος σερ Μόρτιμερ Κράκινγκτον, τους οδηγεί στο Τουρκμενιστάν, στον επίσης αρχαιολόγο Ραχίμ Αμπντουλραχμάνοφ, ο οποίος τους στέλνει στην ιστορική πόλη Χίβα, στο Ουζμπεκιστάν, για να βρουν τον λαογράφο Ρουστάμ Σαρίποβιτς Χολικούλοφ.

Και ενώ πλησιάζουν στη λύση του μυστηρίου, τα πράγματα περιπλέκονται. Ο καθηγητής με τα εγγόνια του βρίσκονται μόνοι και αβοήθητοι στην έρημο Κιζίλ-Κουμ, προτού φτάσουν τελικά στη Σαμαρκάνδη, όπου θα συναντήσουν την όμορφη νομάδα Γκιουλτσετσέκ… Άραγε, μια σπάνια έκδοση ενός ιστορικού έργου που ανήκε στον παππού του Λόγιου Λεξιλόγιου, μπορεί –έστω και την τελευταία στιγμή– να βοηθήσει τον Θερμοκήπιο και τα εγγονάκια του;

Ο Χρήστος Δημόπουλος έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Για δεκαπέντε χρόνια παρουσίαζε από την ΕΡΤ τη βραβευμένη παιδική εκπομπή Ουράνιο Τόξο.

Τα τελευταία χρόνια γράφει βιβλία για παιδιά. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία του ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ, Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΕΛΙΣΣΩ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ, ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ, Ο ΔΡΑΚΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ - ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 1, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ - ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 2, ΟΙ ΟΥΦ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥ και Η ΕΒΔΟΜΗ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ - ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 3, ΚΙΒΩΤΟΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture