Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Την Παρασκευή το βράδυ στο Discover ο Μάνος Κοντολέων

Πάτρα: Την Παρασκευή το βράδυ στο Discov...

Θα παρουσοαστεί το νέο του βιβλίο «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο»

Το βιβλιοπωλείο Discover Bookstore και οι Εκδόσεις Πατάκη συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων με τίτλο «Η Κασσάνδρα στη Μαύρη Άμμο», την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 20:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου στο στενό της Βούρβαχη κάτω από την Κορίνθου πριν την πλ. Γεωργίου Α’, στην Πάτρα.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η εκπαιδευτικός Βασιλική Ρεσβάνη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η γνωστή και αγαπητή ηθοποιός Άννα Γεραλή.

«Έψαχνα πάντα τις λέξεις. Πρώτα εκείνες που θα πείθανε… Τους άλλους. Μετά όσες θα μπορούνε να παρηγορήσουνε… Εμένα. Πάντα λέξεις έψαχνα. Λέξεις που μου κρυβόντουσαν… Κι άφηνα τον καιρό να αποφασίζει… Και τώρα κι εγώ πεθαίνω… Η Κασσάνδρα εγώ είμαι.

Η Κασσάνδρα… Μετά. Μετά από μια πτώση. Και ακόμα πιο πολύ μετά… Ίσως ως το σήμερα Η καταστροφή μιας ομαδικής παράκρουσης και το αδιέξοδο ενός ατομικού πάθους μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που τα χνάρια της από το τότε φτάνουν ως τις μέρες μας. Το μυθιστόρημα ανασκαλεύει τους μύθους, αναζητά στιγμές από αρχαίες τραγωδίες και με μια απροσδόκητη αυθαιρεσία δημιουργεί το πορτρέτο ενός ατόμου που επιλέγει τη μοίρα του, την ώρα που ένας ολάκερος κόσμος χάνεται και στη θέση του γεννιέται ένας νέος.

Ένας ιδιότυπος πολιτικός προβληματισμός του χτες, έτσι όπως αντανακλάται στο σήμερα – ιδιότυπα πάντα».

Ο Μάνος Κοντολέων στα 72 του χρόνια σήμερα έχει δηλώσει, «ζω γράφοντας και γράφω ζώντας». Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου 60 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, θέατρο, μικρές ιστορίες και παραμύθια). Παράλληλα ασχολείται με την κριτική της λογοτεχνίας. Είναι συνεργάτης περιοδικών, εφημερίδων καθώς και του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης.

Κάποια έργα του έχουν διασκευαστεί και παρουσιαστεί στο θέατρο και στην τηλεόραση, ενώ κάποια άλλα έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ταϊλάνδη. Βιβλία του έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει τιμηθεί επίσης δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας. Υπήρξε υποψήφιος για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν και Άστριντ Λίντγκρεν.

Η ηθοποιός Άννα Γεραλή.

Η ηθοποιός Άννα Γεραλή.

Η ηθοποιός Άννα Γεραλή.

Η Βασιλική Ρεσβάνη.

Η Βασιλική Ρεσβάνη.

Η Βασιλική Ρεσβάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture