Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Το βιβλίο του "Μετά τα Αφύσικα" παρουσιάζει σήμερα στην Πάτρα ο καθηγητής του Stanford Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης

Το βιβλίο του "Μετά τα Αφύσικα"...

Στις 7.30 το απόγευμα

Οι εκδόσεις Κέδρος και το βιβλιοπωλείο Discover συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Ιωάννη Π. Α. Ιωαννίδη, τακτικού καθηγητή του Πανεπιστημίου Stanford, με τίτλο «Μετά τα Αφύσικα». Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 7 Μαΐου 2019, στις 19.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, στην Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Βαγενάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών,

Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Περίληψη

Έχεις κάτι καλό να προτείνεις για τίτλο; Δεν χρειάζεται να διαβάσεις το βιβλίο, δεν έχουμε καιρό, απλώς σκέψου κάποιον καλό τίτλο. Δεν φαίνεται πια ούτε το όνομα του συγγραφέα, πάει, σάπισε κι αυτό, δεν ξέρω καν ποιος έγραψε το κείμενο. Θα διασώσω το βιβλίο του σαπισμένου συγγραφέα, αφού δεν μπορώ να διασώσω τον ίδιο. Θα βάλω κι ένα όνομα για συγγραφέα. Μη μου πεις πως θα το πάρουν είδηση. Και λοιπόν; Όλοι θα καταλάβουν και κανείς δεν θα κάνει τίποτα. Είναι όλα ψεύτικα, Ευζώιε, πρέπει να το συνηθίσεις. Ακόμα κι εσύ είσαι ψεύτικος. Ακόμα κι εγώ είμαι ψεύτικος. Δεν υπάρχουμε, απλώς σκεφτόμαστε. Σκεφτόμαστε, άρα δεν υπάρχουμε. Ας βρούμε ένα καλό όνομα συγγραφέα.

*Ο Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C.F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής στην ιατρική σχολή και τιμητικά καθηγητής στη σχολή ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Έχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το περιοδικό The Atlantic τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή-επιστήμονα.

Έχει ζήσει σε πολύ διαφορετικά μέρη, αλλά στο νου του ξεχωρίζουν ιδιαίτερα η πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, η ευγένεια των ανθρώπων της Ηπείρου και κάποια γαλήνια πρωινά στο Ιόνιο. Η σύνθεση της Τοκάτας για την κόρη με το καμένο πρόσωπο τον απασχόλησε από το 1989 έως το 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture