ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γέμισαν τα ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα – Οι τιμές και οι εκδηλώσεις - Ποιους άλλους προορισμούς επέλεξαν οι εκδρομείς

Γέμισαν τα ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα – Οι τιμές και οι εκδηλώσεις - Ποιους άλλους προορισμούς επέλεξαν οι εκδρομείς
Μακρυγένη Ελευθερία

Από πού έρχονται οι επισκέπτες στα Καλάβρυτα

Γέμισαν τα ξενοδοχεία στα  Καλάβρυτα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και ήδη οι πρώτοι ταξιδιώτες έχουν καταλύσει από χθες, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο. Η πληρότητα στα καταλύματα της πόλης ξεπερνά το 90% ενώ σε ψηλά επίπεδα κυμαίνεται και περιφερειακά των Καλαβρύτων, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

«Οι επισκέπτες άρχισαν να έρχονται από την Παρασκευή και οι περισσότεροι όπως συνηθίζεται για την περιοχή των Καλαβρύτων προέρχονται από το Λεκανοπέδιο της Αττικής ενώ ακολουθούν περιοχές της Πελοποννήσου , Πάτρα κ.α. Οι τιμές κατά μέσο όρο για ένα δίκλινο ξεκινούν από 50 ευρώ την ημέρα και φτάνουμε ως και τα 150 ανάλογα το είδος του καταλύματος και τις υπηρεσίες» εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς.

Φέτος λόγω τριημέρου η επισκεψιμότητα στα Καλάβρυτα είναι αυξημένη «και ρόλο παίζει σε αυτό ο καλός καιρός αλλά και οι επετειακές εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο  ο αριθμός των επισκεπτών ανήμερα της Εθνικής Επετείου, είναι μεγάλος καθώς έρχονται από την Αθήνα με πούλμαν για μονοήμερη εκδρομή».

Οι εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα


Κυριακή, 24  Μαρτίου 2019 – ΑΘΗΝΑ

11:00

Συμμετοχή Καλαβρυτινών μαθητών στη μεγάλη μαθητική παρέλαση, που θα γίνει στην Αθήνα, προ του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ

07:00

Θεία λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής  Αγίας Λαύρας.

10:15

Τέλος παράταξης στο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών 1821 στην Αγία Λαύρα.

10:25

- Άφιξη επισήμων.

- Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων.

- Κατάθεση στεφάνων - Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ενδόξων ηρώων.

- Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

11:15

Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας.

11:30

Ομιλία.

11:50

Αναπαράσταση Ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης 1821 από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος».

12:40

Στρατιωτική Παρέλαση.

12:50

Παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών  από το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.

14:30

Απονομές στους νικητές του 42ου Ποδηλατικού Γύρου «Θυσίας» στη διαδρομή Πάτρα - Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα - Αγία Λαύρα, στη Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων.

 

Κέρδισε η θάλασσα στην Πελοπόννησο

 

Σε ό,τι αφορά στους άλλους προορισμούς της Πελοποννήσου για το τριήμερο, όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας Κωνσταντίνος Μαρινάκος την τιμητική τους έχουν οι παραθαλάσσιες περιοχές, οι οποίες συγκέντρωσαν περισσότερες προτιμήσεις σε σχέση με τις ορεινές.

Ήδη μέχρι τα μέσα της εβδομάδας οι πληρότητες σε μέρη όπως Ναύπλιο, Πύλος, Μονεμβασιά, Καλαμάτα κ.α. ήταν υψηλές και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 80% ενώ χαμηλότερη ήταν η ζήτηση στην ορεινή Αρκαδία πχ. ;h στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Οι τιμές κατά μέσο όρο στα ξενοδοχεία των παραλιακών προορισμών για το τριήμερο ξεκινούν από 60 και φτάνουν ως 90 ευρώ για ένα δίκλινο σε μέσης κατηγορίας ξενοδοχεία ενώ το αντίστοιχο στα υψηλότερης ξεκινούν από τα 80 ευρώ.

Σχόλια

Ειδήσεις