ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμη για το ταξίδι ζωής στο Λονδίνο η 2χρονη Διονυσία - Ο αγώνας της οικογένειας από την Πάτρα μέχρι το Great Ormond Street Hospital

Έτοιμη για το ταξίδι ζωής στο Λονδίνο η 2χρονη Διονυσία - Ο αγώνας της οικογένειας από την Πάτρα μέχρι το Great Ormond Street Hospital
Τσίχλα Κωνσταντίνα

Ο λογαριασμός που ανοίχτηκε για τα έξοδα της επέμβασης θα παραμείνει ανοιχτός

Για το ταξίδι που θα της χαρίσει τη ζωή θα ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου η 2χρονη Διονυσία που πάσχει από  την σπάνια ανωμαλία ΚΛΟΑΚΑ. Με λίγα λόγια στην περίπτωση του συγκεκριμένου συνδρόμου, ζωτικά όργανα βρίσκονται σε λάθος σημεία.

Ναύπακτος: Έκκληση για βοήθεια σε 2χρονο κοριτσάκι με σπάνια πάθηση

Το χειρουργείο που θα της σώσει τη ζωή είναι προγραμματισμένο για τις 23 Νοεμβρίου, ενώ το παιδί θα πρέπει να βρίσκεται στο Great Ormond Street Hospital μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

Ταξίδι ζωής για την 2χρονη Διονυσία

 

Για την σωτηρία του δίχρονου παιδιού, η πάθηση του οποίου δεν αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, αν και υπήρξε κινητοποίηση και ενδιαφέρον, συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα μέσω λογαριασμού που ανοίχτηκε γι΄αυτόντο σκοπό. Ο λογαριασμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι την παραμονή του ταξιδιού.

Για την περίπτωση του κοριτσιού έχει ενδιαφερθεί και κινητοποιηθεί ο Δήμος Ναυπακτίας, από όπου και η κάτωθι ανακοίνωση.

 

Η 2χρονη είναι το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας η οποία μετακόμισε από την Πάτρα στη Ναυπακτία, όταν οι δύο γονείς έμειναν χωρίς δουλειά. Ο πατέρας του παιδιού εργάζεται με οχτάμηνο πρόγραμμα στο Δήμο, ενώ η μητέρα είναι άνεργη.

Η περίπτωση του παιδιού είναι αρκετά δύσκολη και σπάνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο γιατρός που θα χειρουργήσει το 2χρονο παιδί δεν έχει κάνει τέτοιο χειρουργείο τα τελευταία 15 χρόνια.

 

Σχόλια

Ειδήσεις