Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ελένη Ζαβέρδα - Κίτρου: « Η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια»

Ελένη Ζαβέρδα - Κίτρου: « Η τέχνη δεν εί...

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελένη Ζαβέρδα – Κίτρου, ειδική στο Καλλιτεχνικό και Ιατρικό Τατουάζ Αποκατάστασης έχει αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το τατουάζ στην Πάτρα. Καλλιτέχνης η ίδια με σημαντικές εκθέσεις γλυπτικής, σύζυγος του ιατρού Μιχάλη Κίτρου και μητέρα της μικρής Σελήνης, η Ελένη Ζαβέρδα –  Κίτρου πρόσθεσε μια σημαντική διάκριση στο βιογραφικό της.

Προκρίθηκε στην τελική πεντάδα των υποψηφίων για το βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας Greek International Women Awards, που διοργανώνεται στο Λονδίνο.

Κυκλοφόρησε το Best - Ποιές Πατρινές είναι στο Best

Τι είναι το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης;

Το Ιατρικό Τατουάζ Αποκατάστασης είναι η χρήση της δερματοστιξίας προς πλήρη ή μερική αποκατάσταση βλαβών του δέρματος έπειτα από π.χ. χειρουργεία τραυματισμούς, ή παρενέργειες ιατρικών ή φαρμακευτικών αγωγών π.χ. Χημειοθεραπείες, αλωπεκία κ.τ.λ. Οι βασικότερες εφαρμογές του είναι η μέθοδος αποκατάστασης σε: 3D Θηλή - Άλω μετά απο μαστεκτομή ή άλλα χειρουργεία, Φρύδια, και Eyeliner σε νεοπλασματικούς και μη ασθενείς ή άτομα με αλωπεκία, Χείλη (περίγραμμα ή ολόκληρα) MPG Τριχωτό κεφαλής, γενειάδας, μουστάκι, Σημάδια και ουλές από ατυχήματα, εγχειρήσεις, εγκαύματα (με η χωρίς χρωματισμό ανάλογα το περιστατικό), Ραγάδες (χωρίς χρωματισμό) Micro Needling. Επιπλέον σε κάθε μοναδική περίπτωση κινούμαστε βάση ανάγκης και πολλές φορές δοκιμάζουμε τα όριά μας επινοώντας νέες εφαρμογές.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με το τατουάζ, καλλιτεχνικό και ιατρικό;

Ξεκινώντας ένα καινούριο εικαστικό project κι όντας χρόνια φίλη με τον tattoo Artist Ανδρέα Θεοδωρόπουλο έμαθα την τέχνη δίπλα του για να την χρησιμοποιήσω σε δέρματα που θα ενσωμάτωνα στα γλυπτά μου. Αυτό οδήγησε έπειτα από κάποια χρόνια σε περαιτέρω έρευνα, με αποτέλεσμα να αναρωτηθώ μέχρι πού στ’ αλήθεια φτάνουν οι δυνατότητες της δερματοστιξίας. Θύμωσα νομίζω, όταν συνειδητοποίησα ότι μπορούν να λυθούν τόσα αισθητικά προβλήματα και πόσο ρόλο μπορεί να παίξει στην ψυχολογία ενός ατόμου με ουλές ή άλλες δερματικές βλάβες, και ουδείς ασχολείται. Το πιο σημαντικό στο ΙΤΑ αλλά και στο καλλιτεχνικό τατουάζ, είναι πως επουλώνει περισσότερο τις κρυφές πληγές, τις οποίες το άτομο φέρει κι από τις οποίες υποφέρει. Τι εννοώ; Η ιστορία πίσω από κάθε ουλή είναι πιο σημαντική από την ίδια την ουλή, οπότε είναι πολύτιμο το να ξεχνάει την αιτία που την προκάλεσε κι αυτό είναι το ζητούμενο και το σημαντικό. Θεωρώ επίσης πως το ΙΤΑ «Είναι μια Ευκαιρία Ακόμα» και είμαι ευτυχής που αποτελώ κομμάτι του.

Η γλυπτική εξακολουθεί να είναι η μεγάλη σας καλλιτεχνική αγάπη;

Πεθαίνουν οι μεγάλες αγάπες ποτέ;;; άλλωστε μην ξεχνάς πως είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η Τέχνη εκφράζεται Παντού και με κάθε τρόπο! Όλη η ζωή είναι τέχνη, και εκδηλώνεται, αν θέλουμε, στα πάντα. Η κάθε μέρα είναι Τέχνη, η κάθε πράξη, κάθε τι που λέμε και κάνουμε είτε μας δίνει χαρά είτε μας δυσκολεύει. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια και δεν είναι μονάχα ό,τι υπάρχει στις γκαλερί ή στα μουσεία. Δεν εξυπηρετεί μόνο επενδυτές και δημοπρασίες ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε. Τέχνη είναι ότι είναι αληθινό και πηγάζει δίχως φραγμούς μέσα από την ψυχή μας και είναι για όλους.

Πόσο εύκολο είναι για μια μητέρα να έχει παράλληλα ένα έντονο επαγγελματικό πρόγραμμα;

Εύκολο δεν το λες σε καμία περίπτωση, πρόκληση όμως το λες! Είναι φορές που νομίζεις πως φτάνεις στα όριά σου, που σκέφτεσαι πως ως εδώ ήταν και δεν αντέχεις άλλο, άλλες φορές που αμφιβάλεις αν τα κάνεις όλα καλά κι άλλες που ξεχειλίζεις από περηφάνια! Και τελικά συνειδητοποιείς πως έτσι είναι η ζωή. Ούτε τέλεια, ούτε απόλυτη είναι και σίγουρα ούτε μόνο μια αλήθεια έχει. Όμως την κόρη μου την αισθάνομαι ως το πολυτιμότερο και το πιο απαιτητικό «γλυπτό» της ζωής μου και ως γνωστόν όταν παθιάζεσαι με κάτι δεν σε νοιάζει τι και πώς. Απλώς δίνεσαι ολοκληρωτικά…

Μιλήστε μου για τα βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας Greek International Women Awards…

Το GIWA είναι ένας νέος θεσμός, με βάση το Λονδίνο, που επιβραβεύει Ελληνίδες από όλο τον κόσμο για την επαγγελματική τους δραστηριότητα και η υποψηφιότητά μου έχει να κάνει με το Ιατρικό Τατουάζ Αποκατάστασης. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο πως μέσω των πρωτοβουλιών αυτών, σε μια εποχή που είναι τόσο σκληρά δύσκολη, αναγνωρίζεται ο κόπος και τα όνειρα των γυναικών που τόλμησαν και προσπαθούν καθημερινά να τα ανταπεξέλθουν παρ΄ όλες τις αντιξοότητες. Και η γνώμη μου είναι πως οι περισσότερες γυναίκες είναι στην θέση αυτή είτε εργάζονται είτε όχι.

Περιμένατε την διάκριση;

Την ευχόμουν και νοιώθω πολύ όμορφα που πήγαν όλα καλά!!! Είναι σαφώς μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να αναγνωρίζεται η δουλειά και ο κόπος σου και να βρίσκεσαι στην ίδια κατηγορία με τόσο αξιόλογες γυναίκες που η εμβέλειά των επιτευγμάτων τους είναι τόσο σημαντική. Επίσης, μέσα από αυτή την διαδικασία, δόθηκε η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει και να οικειοποιηθεί το Ιατρικό Τατουάζ, να αντιληφθεί πως είναι και κάτι άλλο από αυτό που γνωρίζει και οδηγεί την δερματοστιξία σε ένα άλλο επίπεδο.

 

Ελένη Ζαβέρδα Κίτρου

Εικαστικός / Ειδικός στο Ιατρικό Τατουάζ Αποκατάστασης

00306936655761

www.elenizaverda.gr

Cosmetictatau

Fb: Cosmetictatau

Ρήγα Φεραίου 153 Πάτρα, 2610270278

Δ Ε

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight