Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΖ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΤΑ «COPPER», TO «GRAND BUDAPEST HOTEL» ΚΑΙ ΤΑ RELAXING PASTEL

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΖ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΤΑ «COPPE...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

La vie en rose

Μια απόχρωση παρεξηγημένη και ταυτισμένη με την ποπ αισθητική παράδοση της Barbie, τα  «φορτωμένα» και βιομηχανοποιημένα κοριτσίστικα δωμάτια, αλλά και το μπαρόκ παρελθόν επίπλωσης, έχει εξελιχθεί στο νέο αναπάντεχο trend της εσωτερικής διακόσμησης διεθνώς. Το τρυφερό ροζ αντικαθιστά πια την παλιομοδίτικη τερακότα, το συμβατικό εκρού και το μπεζ στους τοίχους, ως ο πιο νεωτεριστικός ουδέτερος τόνος, επιλέγεται για καθιστικά σε μίνιμαλ και κλασικές φόρμες ή τελικά αποτελεί εκείνη την καθοριστική, μεμονωμένη πινελιά που θα «σπάσει» τη μονοτονία στο δωμάτιο. Πώς όμως ο κόσμος του design «άλλαξε μυαλά» και παλέτα;

 

Η επίδραση της μόδας, που επανέφερε το ροζ ακόμα και καταχείμωνο (δείτε τα φετινά ροζ βελούδα και Gucci γουναρικά) του ροζ χρυσού  στο κόσμημα και των μεταλλικών «copper» deco αντικειμένων, φωτιστικών και μικροεπίπλων προετοίμασαν το έδαφος. Τα διεθνή media παραλληλίζουν την τάση και με την υπέροχη ταινία μαγικών vintage παστέλ εικόνων «Grand Budapest Hotel» αλλά και με την ολοκληρωτική ροζ μεταμόρφωση του πασίγνωστου κλαμπ του Λονδίνου «Scetch». Aκόμα και οι ψυχολόγοι συναινούν, γιατί είναι ένα χρώμα που ηρεμεί, ξεκουράζει και φτιάχνει αρμόσφαιρα. Εάν δεν γίνουν καταχρήσεις και «γυναικείες» υπερβολές μπορεί να φανεί πραγματικά πολύ στυλάτο στο χώρο.

Παρατηρήστε πώς αλλάζει το τραπέζι με ένα φρέσκο ροζ λουλούδι επάνω. Πώς «γλυκαίνει» ένας industrial τοίχος από τούβλα σε ροζ απόχρωση. Πώς κάθε μεταλλικό στοιχείο δείχνει ανανεωτικό όταν φαντάζει χάλκινο, αντί του ψυχρού ασημένιου και του πομπώδους χρυσού. Πολλοί επώνυμοι deco experts το συνδυάζουν και με ασπρόμαυρα καδράκια και διακοσμητικά.

 

Υποκύψτε κυρίως σε ροζ-nude, ροζ «σκοτωμένο», ροζ λιλά. Φανείτε επιλεκτικοί και θα κάνετε τη διαφορά. Προσοχή όμως, δεν μιλάμε για λευκό, γκρι και μαύρο. Μείνετε σε «μικρές δόσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View