Η ταινία του Γ. Λάνθιμου βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη - Στην πρεμιέρα προσφέρθηκαν εκλεκτά κρασιά από το Αίγιο
Επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα έκανε η πολυαναμενόμενη και ήδη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Καννών ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός – Τhe Lobester» τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 το βράδυ στον κινηματογράφο Δαναό, στην Λ. Κηφισίας στην Αθήνα.
Παρόντες ήσαν ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Λάνθιμος (Ο Κυνόδοντας), οι ηθοποιοί Ariane Labed και Αγγελική Παπούλια, ο συν-σεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου και η Ειρήνη Σουγανίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας διανομής της ταινίας, Feelgood.
Στην επίσημη πρώτη της ταινίας στην Ελλάδα παρευρέθηκε πλήθος καλεσμένων από διάφορους χώρους των τεχνών και των γραμμάτων, οι οποίοι μετά την προβολή σχολίασαν με τα θερμότερα λόγια την ιδιαίτερη αυτή ταινία όπου πρωταγωνιστούν η Ρέιτσελ Βάις και ο Κόλιν Φάρελ.
Στην πρεμιέρα παρέστησαν ο Ιρλανδός πρέσβης, Noel Kilkenny, οι σκηνοθέτες Αλέξης Αλεξίου, Γιάννης Βεσλεμές, Μιχάλης Κωνσταντάτος, Όλγα Μαλέα, Μανούσος Μανουσάκης, Μαργαρίτα Μαντά, Τάσος Μπουλμέτης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Γιώργος Πανουσόπουλος, η ηθοποιός Γιώτα Αργυροπούλου, η Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη, οι επίσης ηθοποιοί Μάκης Παπαδημητρίου και Δήμητρα Παπαδοπούλου, η δημοσιογράφος του Star Πόπη Τσαπανίδου, ο χορογράφος και σκηνοθέτης Δημήτρης Παπαϊωάννου, οι κινηματογραφικοί παραγωγοί Γιάννης Ιακωβίδης, Αμάντα Λιβανού, Ηρακλής Μαυροειδής και Γιώργος Τσούργιαννης, οι σκηνογράφοι Εύα Νάθενα και Διονύσης Φωτόπουλος, η συγγραφέας και ηθοποιός Λένα Κιτσοπούλου καθώς και εκπρόσωποι του μουσικού στερεώματος: οι συνθέτες Θέμης Καραμουρατίδης και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη.
Ο Σάκης Ρουβάς να θυμίσουμε πως παίζει στο αξιόλογο φιλμ «Chevalier» της Αθηνάς Τσαγγάρη που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας του 59ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λονδίνου.
«Ο Αστακός», μία αλληγορική, ρομαντική ιστορία, κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών (2015) και συγκεντρώνει διεθνές καστ: Colin Farrell, Rachel Weisz, Lea Seydoux, John C. Reilly, Olivia Colman, Ben Whishaw, Ariane Labed, Αγγελική Παπούλια.
Σύνοψη:
Στο εγγύς μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ένα σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ένας απεγνωσμένος Άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, βρίσκεται στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί, και ερωτεύεται, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους κανόνες τους.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Παραγωγοί: Ed Guiney, Lee Magiday, Ceci Dempsey, Yorgos Lanthimos.
Εxecutive producers: Andrew Lowe, Tessa Ross, Sam Lavender.
Συμπαραγωγοί: Xρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Leontine Petit, Carole Scotta, Joost de Vries και Derk-Jan Warrink
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θύμιος Μπακατάκης
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Παραγωγή: Element Pictures, Scarlet Films, Limp Films
Συμπαραγωγή: Faliro House Productions (Greece), Haut et Court (France), Lemming Film (Netherlands).
Με τη συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και την υποστήριξη του Eurimages.
Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 22 Οκτωβρίου σε διανομή από τη Feelgood. Αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.
*Tέλος αξίζει να σημειωθεί πως τα εκλεκτά κρασιά ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ Λευκός & ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ Ερυθρός από τον οινοτέχνη Άγγελο Ρούβαλη της περιοχής Σελινούντας του Αιγίου, συνόδευσαν την βραδιά της πρεμιέρας. (www.rouvaliswinery.gr).



Μαρία Καλλιμάνη και Ειρήνη Σουγανίδου.

Μαρία Καλλιμάνη και Ειρήνη Σουγανίδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










