Σύσκεψη σήμερα για τα ασφυκτικά οικονομικά
Πενήντα εργαζόμενοι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες, ανεξόφλητες οφειλές σε προμηθευτές και δημόσιο και για μια ακόμα φορά αδυναμία προγραμματισμού και αβεβαιότητα για την περαιτέρω λειτουργία του. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o γενικός γραμματέας του Δ.Σ. του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Γιώργος Αγγελακόπουλος μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει καμία επιχορήγηση και η διαδικασία για να τη λάβουν, έσω της Περιφέρειας, ξεκίνησε μόλις προχθές, ενώ όπως επισημαίνει , η διοίκηση έχει την πληροφόρηση ότι αυτή θα είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια που ήταν 100.000 ευρώ ετησίως.
Αυτή τη στιγμή το προσωπικό έχει να πληρωθεί τρεις μήνες ενώ προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά αναζήτησαν «δανεικά» προ ημερών για να πάνε τα παιδιά εκδρομή, καθώς είναι απαραίτητο όπως εξηγεί να βγαίνουν έξω ενώ σκεφτόμαστε να τα πάμε στο γήπεδο ή σε άλλες δραστηριότητες γιατί σκεφτόμαστε το πετρέλαιο.
Την ίδια ώρα προσθέτει ότι το Κέντρο λειτουργεί κέντρο διημέρευσης το οποίο δεν έχει υπογράψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην δίνονται ούτε γι αυτό χρήματα.
Ο κ. Αγγελακόπουλος ξεκαθαρίζει ότι με τα ισχύοντα δεδομένα είναι αβέβαιη η λειτουργία του Κέντρου από τον Σεπτέμβριο, το οποίο σήμερα καλύπτει 130 παιδιά , ενώ εκκρεμούν 22 νέες αιτήσεις.
Δεδομένης της κατάστασης σήμερα η Διοίκηση του Θ.Π.Κ. καλεί σε σύσκεψη φορέων. Όπως επισημαίνει, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Θ.Π.Κ. Η ΜΕΡΙΜΝΑ κατά την συνεδρίασή του της 2ας Ιουνίου 2015 συζήτησε διεξοδικά το θέμα των οικονομικών του Ιδρύματος.
Διαπιστώθηκε ότι η μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του Κράτους και φορέων του Δημοσίου οδηγεί το Ίδρυμα στην πλήρη αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του όχι μόνον έναντι των εργαζομένων και των προμηθευτών του αλλά και έναντι αυτού του ίδιου του Δημοσίου (κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών του). Το γεγονός αυτό οδηγεί στον φαύλο κύκλο αδυναμίας είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών του Κράτους προς το Ίδρυμα αλλά και στην αδυναμία συμμετοχής μας σε προγράμματα που διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του Κέντρου λόγω αδυναμίας μας για απόκτηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Για τους ανωτέρω λόγους ομόφωνα αποφασίστηκε η άμεση διοργάνωση κοινής σύσκεψης όλων των φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα (βουλευτές Νομού, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμος Πατρέων κ.α.), έτσι ώστε ο καθένας να επωμισθεί τις ευθύνες του και να εξευρεθεί άμεση λύση.
Προκειμένου να δοθεί ευχέρεια παρουσίας σε όλους η σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στα γραφεία του Ιδρύματος στο Άλσος Γηροκομείου».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ερώτηση Κατσανιώτη για την οικονομική ασφυξία στο Θεραπευτικό-Παιδαγωγικό Κέντρο «Μέριμνα»
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr












