Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΚΕΠ Πύργου είναι το . . . δεξί χέρι των πολιτών!

Το ΚΕΠ Πύργου είναι το . . . δεξί χέρι τ...

Παρείχε 20.000 πιστοποιημένες υπηρεσίες στους δημότες μέσα σε δυόμισι χρόνια

Πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοποιητικά online έχουν εκδοθεί τους τελευταίους πέντε μήνες από τα ΚΕΠ, με μία απλή διασύνδεση βάσεων και χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο έχει ως στόχο να εφαρμόσει το σχέδιο «όλο το κράτος στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών». Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες υπηρεσίες, ήδη μετρούν 437,  ώστε να γίνουν μελλοντικά το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το δημόσιο. Την ίδια ανταπόκριση έχει και το ΚΕΠ του δήμου Πύργου, που το τελευταίο 9μηνο, παρείχε 7.500 πιστοποιημένες υπηρεσίες στους δημότες και αποτελεί το… δεξί χέρι των πολιτών!  

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, το ΚΕΠ του δήμου Πύργου εξυπηρέτησε χιλιάδες πολίτες παρέχοντας πιστοποιημένες και μη υπηρεσίες. Οι δε πιστοποιημένες – με έκδοση πιστοποιητικών και χειρισμό υποθέσεων από το δημόσιο τομέα- έφτασαν τις 20.000, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που εξυπηρετήθηκαν από τα ΚΕΠ του δήμου Πύργου είναι πολλαπλάσιος! 

Αναλυτικότερα και με βάση τα στοιχεία που μας παραχώρησε ο Δ/ντής των ΚΕΠ Πύργου κ. Γιάννης Κουλούκης, το ΚΕΠ που δήμου που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 και  στεγάζεται ενοποιημένο πλέον στο κτίριο του διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας, την διετία 2012 και 2013 ως αυτόνομο τμήμα, παρείχε στους πολίτες 3.500 πιστοποιημένες υπηρεσίες . Το ΚΕΠ του δήμου στο Πολύκεντρο του δημαρχείου, παρείχε το ίδιο διάστημα 8.500 πιστοποιημένες υπηρεσίες στου πολίτες, ενώ στις τελευταίες υπήρχαν και πολλά γνήσια υπογραφής που κανονικά δεν συμπεριλαμβάνονται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Από την στιγμή που ενοποιήθηκαν τα δύο ΚΕΠ και στεγάζονται προσωρινά στο ισόγειο του Διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας, από τις αρχές του 2014 μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη, παρείχαν συνολικά 7.500 πιστοποιημένες υπηρεσίες στους πολίτες. Να σημειώσουμε βεβαίως ότι στον δήμο Πύργου υπάρχουν τρία ακόμα ΚΕΠ σε κάποια εκ των οποίων υπήρξαν στην πορεία ορισμένα προβλήματα κυρίως με το προσωπικό, τα οποία τώρα θα διευθετηθούν, αφού βεβαίως συνεκτιμηθεί η προσφορά τους Της ΔΕ Ιάρδανου που έχει θετική πορεία, της Δ.Ε Ωλένης στο Καράτουλα – το οποίο όμως δεν λειτουργεί εδώ και μερικές μέρες γιατί δεν είχε άτομα και της ΔΕ Βώλακος στο Επιτάλιο. Στα δύο τελευταία πρόκειται να έρθουν δύο μόνιμοι υπάλληλοι από την κινητικότητα.
Να σημειώσουμε ωστόσο ότι το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες των ΚΕΠ του δήμου Πύργου θα αναδιοργανωθούν, ενώ το ΚΕΠ Πύργου θα απομακρυνθεί από το κτίριο του διοικητηρίου και θα μεταφερθεί πιθανότατα στα παλιά υπνωτήρια του ΟΣΕ στην οδό Τάκη Πετροπούλου, όπου ήδη μελετάται ο χώρος από την δημοτική αρχή, για να έχει και την χωρητικότητα που απαιτείται ώστε οι υπάλληλοι να έχουν άνεση και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες.    

Μέσω των ΚΕΠ εξυπηρετούνται 473 διαδικασίες του δημόσιου τομέα!

Μέσω  των ΚΕΠ εξυπηρετούνται πλέον 473 διαδικασίες του δημοσίου τομέα και που συνεχώς εμπλουτίζονται , για τις οποίες τα ΚΕΠ αναζητούν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά, οπότε δεν απαιτείται η προσκόμισή τους από τον πολίτη. Εντός του Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν στα ΚΕΠ ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορούνται για την πορεία της αίτησής τους, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ. Πρόσφατα δε, γίνονται και μεταβιβάσεις Ι.Χ από τα ΚΕΠ. Επιπλέον, τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες, κάνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών ακόμη πιο αποτελεσματική, γρήγορη και φιλική, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για τους Έλληνες του εξωτερικού, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως και σε ένα από τα 1.060 ΚΕΠ της ελληνικής επικράτειας. 

Σύμφωνα με τον Δ/ντή του ΚΕΠ Πύργου κ. Γιάννη Κουλούκη,  οι υπηρεσίες που εξυπηρετούνται πλέον στο λεπτό, χάρη στην ηλεκτρονική διασύνδεση των ΚΕΠ, με βάσεις δεδομένων δημόσιων υπηρεσιών, είναι αυτές του Εθνικού Δημοτολογίου,  του ΙΚΑ , του ΝΑΤ, του ΔΕΔΔΗΕ (Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας), του ΟΓΑ  και  του ΥΠΟΙΚ.

Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες του ΚΕΠ Πύργου

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι πιο «δημοφιλείς» υπηρεσίες στο  ΚΕΠ του δήμου Πύργου το τελευταίο 9μηνο,  ήταν:

1. Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης 
2. Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης 
3. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης 
4. Χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης ή δικαστικής χρήσης 
5. Χορήγηση βεβαίωσης τόκων δανείου για φορολογική χρήση (Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) 
6. Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ 
7. Χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας
8. Υπηρεσία γενικής χρήσης 
9. Χορήγηση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενών 
10. Χορήγηση βεβαίωσης συντάξεων ΟΓΑ
11. Έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης 
12. Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής κατάστασης. 
13. Χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών.

Πέρα από τα παραπάνω υπάρχει μια σειρά πιστοποιητικών και υπηρεσιών μη πιστοποιημένων σε οποιοδήποτε φορέα που είναι πάρα πολλές, όπως λχ βεβαίωσεις υπολοίπων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, Χορήγηση αποφάσεων αναπηρίας με το ποσοστό, βεβαίωσεις ΑΜΚΑ κ.α Ειδικά για το τελευταίο, για την έκδοση του ΑΜΚΑ, ο κ. Κουλούκης επισήμανε ότι όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν ΑΜΚΑ στους πολίτες και δεν είναι απαραίτητο να τους κατευθύνουν στο ΚΕΠ. 
«Υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που μπορούν να διευθετηθούν και από άλλους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου και δεν υπάρχει λόγος να κατευθύνουν όλον τον κόσμο στα ΚΕΠ, γιατί οι υπάλληλοι εδώ υπερφορτώνονται κάνοντας δουλειές άλλων. Η εύκολη λύση είναι να λένε στον κόσμο πηγαίνετε στα ΚΕΠ. Εμείς έχουμε ήδη 400 και πλέον αρμοδιότητες και θεωρούμε πως ότι κάνουμε το κάνουμε αγόγγυστα και εξυπηρετούμε τάχιστα τους πολίτες. Όμως, ότι μπορούν να κάνουν άλλες υπηρεσίες δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρουν στα ΚΕΠ τις δικές τους υποχρεώσεις.»

Στο Πολύκεντρο για το γνήσιο της υπογραφής

Τέλος να σημειώσουμε ότι το γνήσιο της υπογραφής έχει μεταφερθεί ως υπηρεσία σε ειδικό γραφείο στο Πολύκεντρο με υπάλληλο που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό, γι αυτό όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να εκδώσουν αυτό το πιστοποιητικό θα πρέπει να απευθύνονται στον αρμόδιο υπάλληλο στο ΚΕΠ στο Πολύκεντρο.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις