Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Για όλους και για όλα η συνέντευξη τύπου της παράταξης του Στάθη Θεοδωρακόπουλου

Για όλους και για όλα η συνέντευξη τύπου...

Δημοτική Συσπείρωση Αιγιάλειας η ονομασία της παράταξης.

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» είναι η ονομασία της νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ψήφο των Αιγιαλέων στις εκλογές του Νοεμβρίου. Επικεφαλής της ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος, έχοντας στο πλευρό του και δύο ακόμα αρχηγούς της αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγίου, τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Λεωνίδα Μαυρουδή, την δημοτική σύμβουλο Μαρία Τσουκαλά, καθώς και πολλά ακόμα γνωστά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Χθες Πέμπτη μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε η επίσημη αναγγελία της νέας παράταξης, σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της περιοχής.

Ο κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρόκληση του «Καλλικράτη» που ανάγκασε αυτόν και τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Αιγίου να «συνειδητοποιήσουν ότι ο ενιαίος δήμος Αιγιάλειας είναι πραγματικά μια πρόσκληση σε μας που κάνουμε την υπέρβαση και μπορούμε να προσφέρουμε που έχουμε την γνώση την εμπειρία και αγωνιστήκαμε για τα μεγάλα θέματα υποδομών που άλλα είναι σε εξέλιξη άλλα περατώνονται άλλα είναι στο στάδιο των μελετών, για το πρωτοδικείο, για το ΧΥΤΑ, για την ανάπλαση, για συγκοινωνιακές μελέτες, για ν' αποκτήσει η πόλη Βιολογικό Καθαρισμό, για τη μαρίνα, για τους αγώνες που δώσαμε για το λιμάνι που αποτελεί όραμα αιώνων για το Αίγιο με τα βουνά αμμοχάλικου και να έρχονται άλλοι και προσπαθούν να τα καρπώνονται, για το πρώτο ΤΕΙ Αιγίου που με χαρά διαπιστώνουμε στο 2010, ότι είναι το 12ο από τα 220 της χώρας, για το ΤΕΙ οπτομετρίας που είναι το 68ο, για τον αποχετευτικό αγωγό που θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής ένα άλλο όνειρο της περιοχής. Για όλους ενδιαφερόμαστε και ιδιαίτερα για το κομμάτι της ανατολικής Αιγιάλειας που έχει μια υπέροχη τουριστική ανάπτυξη.

Ενδιαφερόμαστε για όλο τον ορεινό όγκο της Αιγιάλειας και ότι προγράμματα υπάρχουν εμάς θα μας βρουν μπροστά και αρωγούς. Τον π. Δήμαρχο Γ. Περπή τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και στο τέλος θα είναι μαζί μας και αν δεν θέλει ας αφήσει αυτά τα δυναμικά στελέχη του να προσφέρουν στον κοινό αγώνα.  Συγχαίρουμε όλους τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και σε όσους δεν πέτυχαν τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με νεότερες προσπάθειες για να κερδίσουν στη ζωή.

Ο Σπ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίνει ο «Καλλικράτης» για να προκύψει η ανάπτυξη του νέου Δήμου Αιγιάλειας. Επεσήμανε ότι: «Στην δύσκολή αυτή περίοδο δεν θα είναι εύκολη η διοίκηση από καμία δημοτική αρχή διότι υπάρχει υστέρηση εσόδων, ενώ πρέπει σε αυτήν τη διοικητική περίοδο να θεμελιωθεί το θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α. Ενωθήκαμε όλες οι μικρές παρατάξεις σε μία μεγάλη. Αυτή η κίνηση έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, ενώ χρειαζόμαστε 24 περίπου άτομα για το ψηφοδέλτιο, ήδη υπάρχουν 50 άτομα που προσφέρονται και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της παράταξης». Ο Λεωνίδας Μαυρουδής τόνισε στη συνέχεια ότι: «Η συνένωση των μικρών παρατάξεων της μειοψηφίας του Αιγίου με συγκλόνισε και έτσι ξαναμπαίνω στη διαδικασία διεκδίκησης του ψήφου των Αιγιαλέων για το νέο Δήμο Αιγιάλειας. Βλέπουμε ότι η Συσπείρωση έχει μεγάλη απήχηση και καλούμε όλους τους συνδημότες μαζί μας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν για τη νέα δημοτική αρχή από την 1η -1ου -2011και να εκμεταλλευτούμε τα θετικά του Καλλικράτη. Τέλος η Μαρία Τσουκαλά επεσήμανε «Επιδιώκω ένα άλλου τύπου δημοτικό Συμβούλιο και αυτό το βρίσκω στην παράταξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, για τους εξής λόγους:

-Κρατώ την πολιτική μου και κομματική μου ταυτότητα. Στηρίζοντας το κόμμα μου που με τίμησε σαν υποψηφία βουλευτή στα σωστά πραττόμενα.

- Ακολουθώ τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο γιατί δεν είναι ακραίος, δεν είναι εμπαθής, είναι ειλικρινής, αλλά έχει ένα μειονέκτημα ότι είναι πάρα πολύ παρορμητικός όπως και εγώ.

Εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και θέτουμε τους εαυτούς στην υπηρεσία της περιοχής και θα προσφέρουμε τους καλύτερους εαυτούς μας».  Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σχέση του με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Σπηλιόπουλο τόνισε: «Η προσπάθεια σύνδεσης του βουλευτή Κ. Σπηλιόπουλου με εμένα, ότι με κατέβασε υποψήφιο, απευθύνεται σε αυτόν που τα εκστομεί; Σε αυτόν τον αγώνα (Δημοτικό), εγώ είμαι κατεβασμένος 32 χρόνια. Ο Κ. Σπηλιόπουλος ούτε ήρθε ποτέ στα Δημοτικά ούτε έφυγε ποτέ. Εγώ ήμουν και το ότι γύρισα να προσφέρω στα δημοτικά δεν συνεπάγεται κανένα πολιτικό όφελος και ουδεμία ιδιοτέλεια. Επειδή ακούω και ξανακούσω ότι όλους εμάς μας «έφερε» ο Κ. Σπηλιόπουλος δηλώνω ξεκάθαρα ότι εμείς είμαστε και παραμένουμε στα δημοτικά και ο Κ. Σπηλιόπουλος ποτέ δεν μας έφερε γιατί ποτέ δεν ήταν στα δημοτικά δρώμενα». Ο Σπ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε ότι: «Ο κ. Σπηλιόπουλος εμφανίσθηκε πριν λίγους μήνες σαν σωτήρας για να διεκδικήσει το νέο δήμο Αιγιάλειας με στήριξη πολλών ατόμων και από την περιφέρεια. Κάποια στιγμή αποσύρθηκε αφήνοντας ένα κενό το οποίο φαίνεται να συμπληρώνεται από την παράταξή μας. Δεν μπορεί να μεταφράσει κανένας ότι ο Κ. Σπηλιόπουλος μετά από την απόσυρση του ενδιαφέροντος του για το Δήμο Αιγιάλειας συνεπάγεται και ότι μας «κατέβασε».

Όσον αφορά τις διαδόσεις και τις φήμες ότι στελέχη κομματικά του ΠΑΣΟΚ ακολουθούμε τον επικεφαλής που ανήκει στη Ν.Δ. έχουμε να απαντήσουμε ότι εμείς ακολουθήσαμε όλες τις διαδικασίες για να καταλήξουμε εδώ, εφ' οσον δεν δόθηκε χρίσμα από το κόμμα. Άλλοι... δεν τήρησαν τις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ». Απαντώντας ο κ. Θεοδωρακόπουλος για την θέση του απέναντι στο χρίσμα της Ν.Δ. τόνισε ότι:  «Πάντα υπήρξα μοναχικός καβαλάρης με γνώμονα την Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στις «βουλές» των βουλευτών που ποτέ δε με ενδιέφεραν.  Δεν θα κολλήσω «λέπρα» αν πάω μαζί με τον ΠΑΣΟΚίτη και το αριστερό, απεναντίας εισπράττω τα μπράβο, του πολύ και νουνεχή κόσμου.  Όσον αφορά τον υποψήφιο της Ν.Δ. Δ. Τριανταφυλλόπουλο, δεν μίλησα ποτέ προσωπικά μαζί του και ότι ποτέ δεν του είπα ότι θα τον στηρίξω. Ποιος μπορεί να μου επιβάλει εμένα να βγάλω βουλευτή και δήμαρχο τον κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλο; Ο κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος έρχεται στα δημοτικά πράγματα και δεν ξέρω αν θα μείνει!! Δεν θα εξαρτηθεί η συμπεριφορά μου από το τι συμφέρει τον κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλο».

Δημήτρης Ζωιτσούδης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις