Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: Η αιματηρή ληστεία στην Κλειτορία και το ιστορικό ληστειών στην ίδια τράπεζα!

Αχαϊα: Η αιματηρή ληστεία στην Κλειτορία...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το περιστατικό της ένοπλης ληστείας στην Τράπεζα της Κλειτορίας τη Δευτέρα δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει συμβεί αφού στο ίδιο κατάστημα -Αγροτικής μέχρι πρότινος, Πειραιώς τώρα-  στις 7 Φεβρουαρίου 1999 είχε σημειωθεί μία ακόμη περιπετειώδης ένοπλη ληστεία.

Την ληστεία είχαν διαπράξηει οι αντεξουσιαστές Διονύσης Ντούρος, Αντώνης Φραντζής, τον Γιάννης Καραδήμας και Χάρης Τεμπερεκίδης (είχε αποδράσει από τις φυλακές Κέρκυρας)  με λεία περίπου 6.000.000 δραχμές.

Τους ληστές καταδίωξε η Αστυνομία και σε ανταλλαγή πυροβολισμών έπεσαν νεκροί οι Χάρης Τεμπερεκίδης και Αντώνης Φρατζής.Λίγα 24ωρα αργότερα, αστυνομικοί βρίσκουν τους Ντούρο και Καραδήμα στα βουνά και τους συλλαμβάνουν. Και οι δύο έχουν σοβαρά κρυοπαγήματα.

Αποφυλακίζονται το 2009.

Λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2009, ο Ντούρος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξερράγη η δυναμίτιδα που θα χρησιμοποιούσε για ψάρεμα.

Σε κείμενα τότε των αντιεξουσιαστών έγραφαν: «Ο Χάρης ζει ανάμεσά μας. Ανησυχείτε. Το κυνήγι δεν τελείωσε...»
Σύμφωνα με την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική, άτομα που είχαν εμπλακεί «οργανωτικά» στη ληστεία της Κλειτορίας φέρεται να διατήρησαν επί σειρά ετών επαφές με αντιεξουσιαστές, μεταξύ αυτών και με τον Νίκο Μαζιώτη, που θεωρείται συνδημιουργός του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ενδεικτικό της σημασίας που έδιναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην «παρέα της Κλειτορίας» είναι ότι τον Οκτώβριο του 2009 πραγματοποίησαν εκτεταμένη έρευνα στην Αθήνα και στη Λάρισα για έναν 44χρονο ποινικό που επέζησε από τη ληστεία και για τον οποίο υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι έδινε όπλα σε αντιεξουσιαστές, αλλά είχαν και συνεργασία με ποινικούς με συμμετοχές σε αποδράσεις η απόπειρες αποδράσεων....

Η τελευταία ληστεία με τον τραυματισμό αστυνομικού του τμήματος Κλειτορίας, σύμφωνα με την Αστυνομία έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

Δεν ήταν μια απλή ληστεία αλλά όπως όλα δείχνουν μια καλοστημένη επιχείρηση από πλευράς ληστών που έδειξαν αδίστακτοι και αποφασισμένοι.

Η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έχει σημάνει συναγερμό με μπλόκα σε όλα τα πιθανά σημεία διαφυγής των ληστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις