Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε στο θεατράκι της Μαρίνας, στην Πάτρα το θέατρο Σκιών Αθανασίου από το Μοσχάτο της Αθήνας

Απόψε στο θεατράκι της Μαρίνας, στην Πάτ...

Θα παρουσιάσει την παράσταση "Ο καραγκιόζης νύφη"

Ο θίασος θεάτρου Σκιών Αθανασίου που έχει ιδρυθεί το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο, θα έρθει σήμερα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 στην Πάτρα για μία παράσταση καραγκιόζη στο θεατράκι της Μαρίνας μετά τις 8 το βράδυ.

Το έργο που θα παρουσιάσουν στην Πάτρα στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας είναι «Ο καραγκιόζης νύφη».

Από το 1987 με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ο θίασος του Θεάτρου Σκιών Αθανασίου δίνει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη, σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και γυμνάσια όλης της χώρας, παράλληλα δημιουργεί εργαστήρια θεάτρου σκιών στον Ε.Ο.Π, σε σχολεία και κατασκηνώσεις.

Το καλοκαίρι του 1987 είχε συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ της Ύδρας με μεγάλη επιτυχία και τον Σεπτέμβριο του 1988 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διεθνές φεστιβάλ μαριονέτας, κούκλας και θεάτρου σκιών στο Σαρλεβίλ – Μεζιέρ στις Αρδένες της Γαλλίας. Ανάμεσα σε 100 διαφορετικά θέατρα τριάντα κρατών στην κατάμεστη αίθουσα “salle des fetes” του hotel de ville παρουσιάστηκε το έργο «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δεντρί».

Το 1989 το θέατρο Σκιών Αθανασίου απέκτησε μόνιμη χειμερινή σκηνή, στο πνευματικό κέντρο του δήμου Μοσχάτου, στην πλατεία Μεταμορφώσεως. Το 1990 έλαβε μέρος με δύο παραστάσεις στη γιορτή του παραδοσιακού κουκλοθέατρου της Ιταλίας « Πουλτσινέλα» που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη ενώ τον Μάιο του 1996 επισκέφθηκε τους απόδημους Έλληνες στην μακρινή Αυστραλία ( Μελβούρνη, Αδελαίδα, Σίδνευ).

Το 1999 το πνευματικό κέντρο του δήμου Μοσχάτου υπέστη ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας και την επόμενη χρονιά η μόνιμη σκηνή του θιάσου, μεταφέρθηκε στο δημοτικό κινηματοθέατρο Όνειρο στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη ( Χρυσοστόμου Σμύρνης και Μπαλτατζή ) ενώ το 2002 ο θίασος μετέφερε την μόνιμη σκηνή στον Άγιο Δημήτριο όπου δίνονται παραστάσεις κάθε Κυριακή απόγευμα. Το 2004 περιόδευσε στους απόδημους Έλληνες της Γερμανίας στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, στο Μύνστερ και στο Μόναχο.

Τέλος το 2006 ο θίασος που έχει ξαναέρθει στην Πάτρα για παραστάσεις καραγκιόζη, απέκτησε μόνιμη σκηνή στο Μοσχάτο επί της οδού Πλάτωνος 7 κοντά στην Λεωφ. Ποσειδώνος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View