Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην εκδήλωση της Ελληνο-Γερμανικής Πρωτοβουλίας και στη δράση Let’s Do it Greece

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στην εκδήλωση ...

Δείτε φωτογραφίες

Ηχηρό παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνο – Γερμανική Πρωτοβουλία για την Κοινωνία των Πολιτών (GGCS) στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη δράση εθελοντικού καθαρισμού της πόλης «Lets Do it Greece» έδωσε την Κυριακή η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (www.hrt.org.gr).

Στο event που διοργανώθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους – με την υποστήριξη του Γερμανικού Προξενείου και του Δήμου Θεσσαλονίκης – συμμετείχε το μουσικό συγκρότημα Scleshinger Hornbläser, από τις Γερμανικές Άλπεις, που ταξίδεψε τους περαστικούς στις μουσικές των Άλπεων, με το παραδοσιακό πνευστό όργανο «κέρας του ανέμου». Το συγκρότημα υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης και ο Γερμανός Πρόξενος, κ. Wolfgang HoelscherOberamaier.

Η Ε.Ο.Δ. συμμετείχε στην εκδήλωση με πολυπληθή ομάδα, η οποία ενημέρωνε τον κόσμο για τη δράση της, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβε των πώληση της μπύρας «Berlin», που ήταν χορηγός στο event μαζί με την Aegean Airlines. Εκεί βρισκόταν και το κέντρο κινητών επιχειρήσεων της Οργάνωσης, «ΕΡΜΗΣ».

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συνέδραμαν στη δράση εθελοντικού καθαρισμού της πόλης «Lets Do it Greece», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα του Δήμου «Θεσσαλονίκη 2012».

Ο καθαρισμός της πόλης περιλάμβανε πλύσεις πεζοδρομίων, δαπέδων, καθαρισμούς από αφίσες και άλλες ενέργειες για την αισθητική αναβάθμιση των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς, περνώντας έτσι το μήνυμα της κοινωνικής συνευθύνης, της προστασίας και της διαφύλαξης του αστικού περιβάλλοντος. Η ομάδα της Ε.Ο.Δ. ανέλαβε τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από την αρχαία αγορά στην Αριστοτέλους και το κομμάτι της Δημ. Γούναρη από την Α. Σβώλου έως την Τσιμισκή.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με ανακοίνωσή της, ευχαριστεί το Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης για την πρόσκληση να συμμετέχει στην εκδήλωση, την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) για τη χορηγία της μπύρας, τα έσοδα από την πώληση της οποίας δόθηκαν σαν δωρεά στην ΕΟΔ, αλλά και το Δήμο Θεσσαλονίκης για την πρόσκληση στη δράση «Lets Do it Greece».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View