Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Να μπορούν να εξαγοράζουν ένσημα άτομα με σπάνιες παθήσεις"

"Να μπορούν να εξαγοράζουν ένσημα ά...

Προτείνει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Τη δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων για όσα άτομα με σπάνιες παθήσεις έχουν εργαστεί χωρίς να έχουν συμπληρώσει το κατώτερο όριο των 4.500 ενσήμων, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης, προτείνει ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης διαβίβασε το αίτημα της Επιτροπής Ασθενών με Χρόνιες Παθήσεις στο οποίο τονίζεται η ανάγκη να δοθεί μια λύση από την πολιτεία καθώς οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις είτε δυσκολεύονται να βρούνε εργασία είτε δεν μπορούν να εργαστούν και στις περισσότερες περιπτώσεις, με τη σημερινή αξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας, δεν δικαιούνται σύνταξης.

Επίσης, ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τα άτομα που δεν μπορούν καθόλου να εργαστούν, στους οποίους θα πρέπει αν δοθεί η δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων με καλύτερους όρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις