Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Προβλήθηκε στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της Action Aid, "Excision" για την κλειτοριδεκτομή σε γυναίκες της Κένυας-Δείτε φωτό από την εκδήλωση

Προβλήθηκε στην Αθήνα το ντοκιμαντέρ της...

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Καίτη Γαρμπή και Κατερίνα Λέχου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της οργάνωσης Action Aid και της Indigo View Productions, με τίτλο«Excision», σε μια λιτή τελετή με ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, η οποία συνδιοργανώθηκε από την εταιρεία διανομής Odeon, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα, στην οδό Ακαδημίας 57, στην Αθήνα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, πλήθος θεατών στήριξαν την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση δίνοντας έντονα και αποφασιστικά ένα μήνυμα υπέρ της προστασίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συγκινητική αυτή βραδιά ξεκίνησε με τους καλεσμένους να παρακολουθούν το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με θέμα την κλειτοριδεκτομή σε μια πολύ φτωχή περιοχή της Κένυας, στην Ανατολική Αφρική όπου ζουν οι Ποκότ. Αμέσως μετά το πέρας της προβολής, τον λόγο πήρε η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ, Βίκυ Βελλοπούλου, η οποία ευχαρίστησε την Action Aid για το σημαντικό έργο της, διευκρινίζοντας πως όλα τα έσοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα δοθούν για την απρόσκοπτη υποστήριξη της σπουδαίας αυτής προσπάθειας.

Μεταξύ των σημαντικών προσκεκλημένων, στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή και η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, οι οποίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παραδόσεις των Ποκότ, στις φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές της Κένυας, οι οποίοι υποβάλουν τα 13χρονα κορίτσια τους σε ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών τους οργάνων, για να «καθαρίσουν» και να ετοιμαστούν για γάμο.

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Βίκυ Βελλοπούλου

Παραγωγή: IndigoView Productions - ActionAid Hellas

DOP: Κώστας Νικολόπουλος

Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Ξενάκης, Βίκυ Μαρκολέφα

Μοντάζ: Βαγγέλης Καλαϊτζής

Πρωτότυπη μουσική: Ματί Παλαιολόγος

Post: Allan Michael

Βοηθός Παραγωγής: Αρχόντισσα Κοκοτσάκη

Ήχος: Αναστάσης Εφεντάκης

Γραφικά: One man show studio.

*Να θυμίσουμε ότι με πρωτοβουλία της Action Aid Hellas, ο παρουσιαστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνης Κανάκης, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ Immersion της ActionAid, βρέθηκε σε ένα χωριό έξω από την πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε για 6 συγκλονιστικές μέρες και κατέγραψε με κάμερα την εμπειρία του και τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της πάμπτωχης αυτής Αφρικανικής χώρας.

Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε ήδη από το κανάλι του ΑΝΤ1 λαμβάνοντας θετικά σχόλια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View