Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Νέες παιχνιδοθήκες σε Ανδρίτσαινα και Αμυγδαλιές

Ηλεία: Νέες παιχνιδοθήκες σε Ανδρίτσαινα...

Από τον Όμιλο Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας

Ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» θέλοντας να τιμήσει με τον δικό του τρόπο την «Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού» δημιουργησε δύο ακόμα παιχνιδοθήκες σε δυσπρόσιτα χωριά του Νομού Ηλείας. Το Σάββατο το απόγευμα, αντιπροσωπεία του Ομίλου επισκέφθηκε την Ανδρίτσαινα  και τις Αμυγδαλιές του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και δώρησε παιχνίδια για τη δημιουργία των ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΩΝ.

Τα μέλη του Ομίλου υποδέχθηκαν στην Ανδρίτσαινα ο αντιδήμαρχος κ. Θαν. Κωστόπουλος μαζί με την δασκάλα κυρία Αγλαϊα Ρίζου και τον κ.  Δημήτρη  Δημητρακόπουλο πρόεδρο του Συλλόγου Ανδριτσάνων Αθηνών και Πειραιώς.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία, σνοδευόμενη από τον κ. Κωστόπουλο επισκέφθηκε τις Αμυγδαλιές, όπου ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Δημ. Κατσέρης είχε οργανώσει μία μικρή γιορτή με παρόντες τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Φωτεινόπουλο, όλα τα παιδιά του χωριού αλλά και πολλούς γονείς.

Οι Παιχνιδοθήκες λειτουργούν κατά το πρότυπο των δανειστικών βιβλιοθηκών, μόνο που το αντικείμενο του δανεισμού  είναι παιχνίδια, αλλά και βιβλία,  που συγκεντρώνει ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» από τις προσφορές πολιτών και επαγγελματιών!

Δημιουργώντας μια παιχνιδοθήκη κάνουμε εμείς την αρχή, και στη συνέχεια οι παιχνιδοθήκες ενισχύονται από τους κατοίκους, ντόπιους ή ετεροδημότες.

Όπως δήλωσε η Ταμίας του Ομίλου κυρία Άννα Παπαϊωάννου – Γεωργακοπούλου «στόχος του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» είναι, τα παιδιά, να έχουν τις παιχνιδοθήκες και ως τόπο αναφοράς, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να παίζουν τα ομαδικά παιχνίδια ή να δανείζονται τα παιχνίδια, να παίζουν στο σπίτι τους, και όταν τα βαρεθούν να τα επιστρέφουν στην παιχνιδοθήκη, από όπου θα τα δανείζονται άλλα παιδιά».

«Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στα παιδιά», τόνισε η Πρόεδρος του Ομίλου κυρία Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη. και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι  γονείς -όπως είναι φυσικό- φροντίζουν για τα προς το ζειν των παιδιών τους... Όμως μπορούμε, με τις μικρές ή τις μεγάλες δυνάμεις που έχουμε να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα κάποια, που πιθανόν δεν έχουν τη δυνατότητα, να γευτούν τη χαρά του παιχνιδιού...Ειδικά τις άγιες μέρες που  έρχονται ας φροντίσουμε όλοι να χαρίσουμε χαμόγελο στα παιδιά»

Μέχρι τώρα η «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» έχει δημιουργήσει 11 παιχνιδοθήκες στα χωριά: Πέρσαινα, Πρόδρομος, Πλατιάνα, Διάσελλα, Αγία Άννα, Βάλμη, Περιστέρι, Ξηρόκαμπος, Νεμούτα, Ανδρίτσαινα και Αμυγδαλιές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις