Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όχι, δεν φταίμε όλοι

Όχι, δεν φταίμε όλοι
Σαρδελιάνος Δημήτρης

Μαζέψτε τα σκυλιά που μας κατηγορούν.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε αυτόκλητους σωτήρες να προσπαθούν να μας πείσουν με κάθε τρόπο ότι η ευθύνη είναι συλλογική.  Ξεκινώντας από την φοροδιαφυγή, την μη παραγωγικότητα, την γραφειοκρατία και την διαφθορά του Δημόσιου τομέα διαχέονται οι ευθύνες σε όλο τον κοινωνικό ιστό. Φταιει όλο το πολιτικό σύστημα, φταινε οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε  οι συνταξιούχοι φταίνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και πάει λέγοντας. Με αυτό το επιχείρημα, στο χείλος της καταστροφής προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα και δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ένα όμως είναι σίγουρο. Ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο. «.. Είμαστε 100 χρόνια πίσω, λέμε στον κόσμο ψέματα  ο κόσμος θα μπει μέσα θα μας φάει ζωντανούς κι αυτό το έργο έχει ξαναπαιχτεί.
Αλλά το 65 με το θάνατο του Πέτρουλα στη γωνία πέρα από τη MARFIN που καήκαν οι τρεις χθες, ακριβώς οι ίδιοι συμβολισμοί , ακριβώς στο ίδιο σημείο . Τότε με τις προβοκάτσιες αυτές και τις δολοφονίες και με τη διάχυση των ευθυνών σε όλο τον πολιτικό σύστημα πείστηκε ο λαός από πρωτοσέλιδα εφημερίδων  ότι φταίνε όλοι και ήρθαν οι συνταγματάρχες. Τώρα φταίνε όλοι αλλά έρχονται οι επιχειρηματίες.   Καλή σας νύχτα….»

Ακούστε την ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού στη βουλή για τα μέτρα. Είναι τουλάχιστον διδακτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις