Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σοκ και Δέος

Σοκ και Δέος
Σαρδελιάνος Δημήτρης

Η κατάρρευση του Πολιτικού μας Συστήματος.

Σε ένα κράτος που στηρίζεται σε ετοιμόρροπες σκαλωσιές εμείς ανάβουμε κεριά για να σωθούμε. Τα μέτρα τα οποία θα αναγγείλει η κυβέρνηση προκαλούν σοκ. Ανατρέπονται πλήρως τα δεδομένα τα οποία λειτουργεί η Ελληνική κοινωνία  Το χειρότερο από όλα είναι ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει αυτά τα μέτρα ως αναγκαία. Το Ελληνικό Κράτος είναι κρεμασμένο στο τσιγκέλι του χασάπη και πάει προς πλήρη τεμαχισμό. Τα περιθώρια διαπραγμάτευσης που έχει είναι μηδενικά.

Ο παραλογισμός και η διαφθορά όλων των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση, η πελατειακή σχέση που διαμορφώθηκε με το πολιτικό  σύστημα (την οποία δυστυχώς αποδέχθηκε  ο λαός – το μεγάλο επιχείρημα του πολιτικού κατεστημένου για να πληρώσουν μόνο οι εργαζόμενοι την κρίση) και κυρίως η άκριτη και ανόητη παράδοση της πολιτικής εξουσίας σε εξωθεσμικά και χωρίς έλεγχο οικονομικά και όχι μόνο κέντρα, είναι αυτά που διαμόρφωσαν το περιβάλλον το οποίο ζούμε σήμερα.

Το μεγάλο θέμα είναι, ότι η βεβαιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι θα διορθωθεί η κατάσταση με την επιβολή αυτών των μέτρων  δεν είναι πιστευτή. Η διαπίστωση και η υπερβολική προβολή της παρανοϊκής λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου  δεν εγγυάται την βελτίωση της κατάστασης με την λήψη τέτοιων μέτρων.  Εύκολες και γρήγορες λύσεις δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, να κοιτά απλώς αμήχανο.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο οικονομική κρίση. Υπάρχει κυρίως κρίση του πολιτικού συστήματος που θεμελίωσαν και οικοδόμησαν ο Κων. Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου και διαχειρίστηκαν οι απόγονοί τους. Τα θεμέλια τρίζουν.

Ταυτόχρονα με κατάρρευση των δικών μας θεμελίων, υπάρχει και η διεθνής Οικονομική κρίση που ουσιαστικά είναι η αμφισβήτηση των ακραίων φιλελεύθερων απόψεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος για την επιμονή της Ευρώπης της εμπλοκής του ΔΝΤ στο Ευρωπαϊκό δάνειο. Είναι ο στρουθοκαμηλισμός και η δικαιολογία για την επιβολή αυτών των μέτρων. Κάτι σε  στυλ δεν φταιμε εμείς οι άλλοι φταινε.

Η λύση οφείλει να είναι Πολιτική. Να είναι σαφής ο δρόμος. Οι  τεχνοκρατικές επιβολές μέτρων είναι συνάρτηση του δρόμου που θα ακολουθήσουμε. Τεχνοκρατικές και ορθολογικές λύσεις χωρίς πολιτική δεν αποτελούν την λύση. Ακόμα και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας ξέρει αγαπητέ πρωθυπουργέ, το ότι πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να λειτουργεί ορθολογικά και παραγωγικά. Είναι κάτι το αυτονόητο και από μόνο του δεν λεει τίποτα. Και αυτά τα μέτρα δεν δίνουν καμία απολύτως προοπτική ούτε για αυτήν την αυτονόητη κατεύθυνση.

Για προβληματισμό για το τι σημαίνει πολιτική του ΔΝΤ αλλά και χρεοκοπία (διότι πολύ εύκολα ακούγονται τελευταία φωνές, ακόμα και από την Αριστερά, για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους που σημαίνει χρεοκοπία) δείτε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Η Αργεντινή μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα έσπρωξε την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση με τους χειρισμούς των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 1

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 2

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 3

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 4

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 5

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 6

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 7

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 8

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 9

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 10

 

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 11

 

Η κρίση στην Αργεντινή – Μέρος 12

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις