Διεκδικούν τις αποζημιώσεις τους και την πρόσληψή τους από άλλες τράπεζες
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Όπως αποφάσισαν κατά τη διάρκεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προχωρούν σε απεργία την Πέμπτη 27-9-2012 από ώρα 08:00 έως 16:00, ενώ θα συμμετάσχουν και στη σημερινή γενική κινητοποίηση.
Τα αιτήματα των εργαζομένων και απολυμένων της Αχαϊκής Τράπεζας έχουν ως εξής:
1) Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων απολύσεων των απολυθέντων εργαζομένων στην ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ανεξάρτητα από την δικαστική εκκρεμότητα της διαφοράς αυτής και την εκκρεμή – συνεχιζόμενη διαδικασία της εκκαθαρίσεως, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και για τη στοιχειώδη διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους, παρ’ ότι η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ διαθέτει ήδη στα ταμεία της ρευστότητα άνω των 19.000.000 ευρώ και έχει τη δυνατότητα να προβεί άμεσα στην καταβολή τους χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.
Και τούτο σε συνδυασμό με την απαράδεκτη από κάθε άποψη θέση της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ να απαιτεί την καταβολή των δόσεων των δανείων που έχουν λάβει από αυτήν απολυθέντες εργαζόμενοι, παρ’ ότι η ίδια με την μη καταβολή των εν λόγω αποζημιώσεων απολύσεών τους έχει καταστήσει εκ των πραγμάτων αδύνατη την πληρωμή των δόσεων αυτών.
2) Την ανάκληση της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος περί ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της ΑΧΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και θέσης της σε ειδική εκκαθάριση.
3) Την πλήρη νομική κάλυψη όλων των εργαζομένων της Τράπεζας (νυν και πρώην) από την Αχαϊκή Τράπεζα υπό εκκαθάριση για όλες τις γεγενημένες ή μελλοντικές αξιώσεις κατά των εργαζομένων σχετικά με υποθέσεις που αφορούν την Τράπεζα. Επίσης, την πλήρη αστική και ποινική κάλυψη για όποιες απαιτήσεις κατά των εργαζομένων προέλθουν από τις υποθέσεις αυτές.
4) Την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζας της Ελλάδος για την απορρόφηση των απολυθέντων εργαζομένων αλλά και όλων των νυν εργαζομένων στην ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σε άλλες Τράπεζες, όπως ακριβώς συνέβη με ανάλογες λύσεις που δόθηκαν έως σήμερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων (π.χ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ).
Παράλληλα, σας γνωρίζουμε ότι θα συμμετάσχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Τετάρτη 26/9/2012.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










