Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΑΒΕΞ

Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Ψήφισμα συμπαράστασης στ...

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους

"Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις εξελίξεις στην ΑΒΕΞ, μια παραδοσιακή και γνωστή βιομηχανία της Πάτρας. Παρακολουθούμε την προσπάθεια απαξίωσης της παραγωγής, που έχει μεγάλη ανάγκη η τοπική κοινωνία και την προσπάθεια απαξίωσης της εργατικής δύναμης από τη μεριά της εργοδοσίας.

Ένα εργοστάσιο που παρά την κρίση, έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του προσφέροντας εργασία στους εργάτες και απολαβές στις οικογένειές τους, μέσα στο 2011 συρρίκνωσε τον κύκλο εργασιών του σε μηδενικό επίπεδο. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία από τον Ιούνιο έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους  προφασιζόμενη έλλειψη ρευστότητας.

Παρακολουθούμε, όμως, με ενδιαφέρον και  τον παραδειγματικό αγώνα των εργαζομένων της ΑΒΕΞ που από τον Ιούνιο αγωνίζονται για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Με τον αγώνα τους  έχουν αποκαλύψει την πρόθεση της εργοδοσίας να κλείσει μια βιώσιμη και από τις παλαιότερες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής,  να τους αφήσει  απλήρωτους και στην ανασφάλεια έξι μήνες τώρα, και να τους ωθήσει στην εξαθλίωση με τις προσπάθειες υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς πτώχευσης.

Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους,  και καλούμε τους φορείς των εργαζομένων της Πάτρας να αναλάβουν ενέργειες στήριξης του επίμονου αγώνα τους για επιβίωση και αξιοπρέπεια".

 

Ξέρουμε ότι η δικαίωση των εργαζομένων της ΑΒΕΞ θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους της Πάτρας."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις