Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Γάμος αλά ελληνικά στη Ν. Υόρκη

Γάμος αλά ελληνικά στη Ν. Υόρκη

Διεκδικεί τον τίτλο του κοσμικού γεγονότος της χρονιάς για το Μανχάταν. Με ρύζι, κουφέτα, χειροποίητες μπομπονιέρες από την Αθήνα και... ορθόδοξο Ησαΐα, η κόρη του πλουσιότερου Ελληνα ομογενούς των ΗΠΑ παντρεύτηκε τον εγγονό του πρώην προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Το νέο "συμπεθεριό" λέγεται ότι σχεδίασε έτσι τον... ελληνικό γάμο, ώστε το Μανχάταν να "απαντήσει" στο Μπάκιγχαμ και τον πρόσφατο πριγκιπικό γάμο. Η χλιδή περίσσεψε, μόνο τα λουλούδια κόστισαν περισσότερο από μισό εκατ. δολάρια, ένα από τα πιο ιστορικά πολυτελή ξενοδοχεία του Μανχάταν, το Waldorf Astoria, επιστρατεύτηκε για τη δεξίωση, ενώ οι καλεσμένοι συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλο σε φήμη και πλούτο.

Ολοι τους θέλησαν να τιμήσουν τον δισεκατομμυριούχο Ελληνα ομογενή Τζον Κατσιματίδη, που πάντρευε την κόρη του Αντρια, και την πολιτική οικογένεια των Νίξον. Ο γαμπρός μάλιστα Κρίστοφερ Νίξον Κοξ λέγεται ότι θέλει να "εισβάλει" στην πολιτική σκηνή της Αμερικής.

Ολα είχαν σχεδιαστεί άψογα για τη μεγάλη ημέρα. Εκατοντάδες καλεσμένοι, η "αφρόκρεμα" της πολιτικής ζωής της Νέας Υόρκης, και όχι μόνο, παρέστησαν στο μυστήριο του γάμου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Η χλιδή κυριαρχούσε παντού. Αστραφτερά φορέματα, φράκα, λιμουζίνες και... λευκά χαλιά, στην καρδιά της πιο ακριβής γειτονιάς του Μανχάταν, στο Upper East Side. Από την εκκλησία μέχρι το πολυτελέστατο ιστορικό ξενοδοχείο Waldorf Astoria, όπου περισσότεροι από 700 καλεσμένοι παρευρέθησαν και ευχήθηκαν "βίον ανθόσπαρτον" στους νεόνυμφους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο για τα λουλούδια που στόλισαν εκκλησία και ξενοδοχείο ξοδεύτηκαν πάνω από 500.000 δολάρια, ενώ μιας τέτοιας κλίμακας δεξίωση αποτιμάται σε ποσό με... αμέτρητα μηδενικά.

Η νύφη φορούσε νυφικό φτιαγμένο από τη σχεδιάστρια Reem Acra και έφτασε στην εκκλησία με μια λευκή λιμουζίνα, όπου την περίμενε ο 32χρονος Κρίστοφερ Νίξον Κοξ φορώντας φράκο σχεδιασμένο από τον Tom Ford. Στο πλάι της, βρισκόταν ο πατέρας της. Και αν το μεγαλύτερο μέρος του μυστηρίου έγινε στα αγγλικά, ο χορός του Ησαΐα δεν έλειψε από την τελετή.

Η ημέρα που επιλέχθηκε να γίνει ο γάμος δεν ήταν τυχαία. Πριν από 40 χρόνια την ίδια ημέρα είχαν παντρευτεί και οι γονείς του γαμπρού, Πατρίσια και Εντουαρντ στον Λευκό Οίκο, ενώ πριν από 22 χρόνια στο Waldorf Astoria οι γονείς της νύφης Μάργκο και Τζον Κατσιματίδης είχαν κάνει και αυτοί τη δεξίωση του γάμου τους.

Τη διοργάνωση του γάμου ανέλαβε το γραφείο Preston Bailey. Παρ' όλα αυτά οι οικογένειες ήθελαν οι μπομπονιέρες να είναι ελληνικές. Ετσι μετά από ειδική παραγγελία, εστάλησαν χειροποίητες μπομπονιέρες από την Αθήνα.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και η υπ. Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία κατέφτασε στην εκκλησία φορώντας ένα καταπράσινο παλτό, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι με τη σύζυγό του Τζούντιθ, ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκης, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης, ο οποίος ήταν και πρώτος κουμπάρος μαζί με τον αδελφό της νύφης Γιάννη και την κόρη του Αντώνη Λυμπεράκη, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνεϊ, ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνια Τομ Κόρπερτ, ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι, ο Ελληνοαμερικανός σταρ της αμερικανικής τηλεόρασης Ερνι Ανάστος. Από τους Ελληνες πολιτικούς παρευρέθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος είναι στενός φίλος και συμπατριώτης του Τζον Κατσιματίδη. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία στην εκκλησία του Χένρι Κίσινγκερ. Το αρνητικό κλίμα δεν άργησε να δημιουργηθεί στην παρευρισκόμενη ελληνική ομογένεια και κυρίως στους Ελληνοκύπριους καλεσμένους, οι οποίοι δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους μόλις αντίκρισαν τον "νεκροθάφτη" της Κύπρου μέσα στον καθεδρικό ναό. Πιθανότατα αυτός να ήταν και ο λόγος που ο Κίσινγκερ δεν "ακολούθησε" στη μεγαλοπρεπή δεξίωση που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, στην κεντρική πλατεία Παρκ. Ολη η οικογένεια Νίξον ήταν εκεί. Εκτός από τους γονείς Πατρίσια Νίξον και Εντουαρντ Κοξ, εκεί ήταν και η νεότερη κόρη του Ρίτσαρντ Νίξον, Τζούλια Νίκον Αϊζενχάουερ, σύζυγος του εγγονού του επίσης πρώην προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ. Παρών φυσικά ήταν και ο νεότερος αδελφός του πρώην προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον, Εντουαρντ.

Ο Ελληνας ομογενής από τη Νίσυρο ξεκίνησε από το μηδέν σε μια φτωχογειτονιά του Χάρλεμ. Ο πατέρας του ήταν οδηγός λεωφορείου. Σήμερα ο Τζον Κατσιματίδης είναι πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου Red Apple Christides Foods, ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων και εκδότης της εφημερίδας "Hellenic Times". Ακόμη, νοικιάζει πολυτελή τζετ, πολλά από αυτά σε επιφανείς πολιτικούς των ΗΠΑ. Είναι φίλος του Μπιλ Κλίντον και, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ανήκει στη λίστα των 100 πλουσιότερων των ΗΠΑ. Η σύζυγός του, Μάργκο, ασχολείται με φιλανθρωπίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View