Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για το σπίτι που ζούσε το 4χρονο "αγρίμι" στο Βόλο

Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για το σπίτι...

Η έκθεση που παραδόθηκε στον Εισαγγελέα

Σοκάρει η υπόθεση εντοπισμού ενός 4χρονου παιδιού σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ένα ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον, στο Βόλο. Καταπέλτης είναι η έκθεση που παραδόθηκε στην Εισαγγελία Βόλου η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα μετά την καταγγελία παραμέλησης που έγινε στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το σπίτι στο οποίο διέμενε το παιδί είναι γκρεμισμένο. Δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο σε ένα τμήμα του σπιτιού 3Χ3 όπου φαίνεται να απαγκιάζει η οικογένεια. Στο συγκεκριμένο δωματιάκι βρίσκονται ένα μονό κρεβάτι και μία πολυθρόνα που αποτελεί το κρεβατάκι του 4χρονου. Η οικογένεια τρώει στο πάτωμα, δεν υπάρχει καν τραπέζι. Το σπίτι δεν διαθέτει ούτε τουαλέτα, ούτε μπάνιο. Τα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα είναι «φαγωμένα» και το χώμα περνά μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, όλοι τους άνεργοι που επιπλέον φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Το παιδί, αν και είναι ηλικίας 4 ετών, δεν μιλά, ενώ όπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά, χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει. Στον παιδικό σταθμό, όπου πήγαινε περιστασιακά, γονείς άλλων παιδιών διαμαρτύρονταν για τη βίαιη συμπεριφορά του 4χρονου και τόνιζαν ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα.

Η Εισαγγελία Βόλου βρίσκεται τώρα εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, ενώ έδωσε εντολή στην κοινωνική λειτουργό να υποβάλει αιτήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ορφανοτροφείο Βόλου, που ενδιαφέρθηκαν να συνδράμουν.

πηγη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις