Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι κάνει το Κέντρο Κοινότητας που εγκαινιάστηκε στο ιστορικό κτίριο του παλαιού Δημοτικού, στη Χαλανδρίτσα

Τι κάνει το Κέντρο Κοινότητας που εγκαιν...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σε μία σεμνή τελετή που οργανώθηκε από τον Δήμο, έγιναν χθες τα εγκαίνια της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας με διευρυμένη δράση παραρτήματος στήριξης Ρομά Δ. Ερυμάνθου, το οποίο φιλοξενείται σε χώρο του ανακαινισμένου κτιρίου του παλαιού Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίτσας.

Αντικείμενο της δραστηριότητας του Κέντρου είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχιας και των διακρίσεων, παράλληλα με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.

Η λειτουργία της νέας δομής χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και απασχολεί τέσσερις νέους επιστήμονες (ψυχολόγο, οικονομολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εκπαιδευτικό), οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασαν τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Κέντρου, καθώς και τη μέχρι τώρα δραστηριότητά του.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής – που ήταν και οικοδεσπότης – και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Δήμαρχος στο δικό του χαιρετισμό, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν από κοινού, τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια, για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου, δεδομένου ότι δεν πληρούσε η περιοχή τα πληθυσμιακά κριτήρια που είχαν τεθεί αρχικά από το Υπουργείο για την έγκρισή του, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει προσωπικά τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του.

Επίσης ο Θάνος Καρπής με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Κοινότητας, έκανε αναφορά στο προσφάτως ανακαινισμένο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Χαλανδρίτσας, στο οποίο στεγάζεται η νέα δομή του Δήμου.

Το ιστορικό αυτό κτίριο ανήκει στην κατηγορία των σχολείων που κατασκευάστηκαν σε όλη την Ελλάδα το 1933 από τον αείμνηστο «Γέρο της Δημοκρατίας», επί πρωθυπουργίας του αείμνηστου Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου. Η ανάπλαση και ανακαίνιση του κτιρίου χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Υπ. Πολιτισμού και προορίζεται να λειτουργήσει, εκτός από το χώρο που φιλοξενεί το Κέντρο Κοινότητας, ως «Πολιτιστικό Πολύκεντρο» και εκθετήριο Τοπικών προϊόντων.

Ο Περιφερειάρχης στο δικό του χαιρετισμό μίλησε για τη σημασία και συνεισφορά των Κέντρων Κοινότητας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση. Επιβεβαίωσε τις αρχικές δυσκολίες που υπήρξαν για την ίδρυσή του στις οποίες είχε αναφερθεί ο Δήμαρχος και πώς αυτές ξεπεράστηκαν και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους δημότες ότι ο ίδιος και η Περιφέρεια θα συνεχίσουν να συνεργάζονται και να συνδράμουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η Βοηθός Περιφερειάρχη και υπεύθυνη σε θέματα Ισότητας και Άρσης των Κοινωνικών Ανισοτήτων κα Αναστασία Τογιοπούλου, εστιάζοντας στον εμπιστευτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας καλώντας τους  πολίτες του Δήμου να εμπιστευτούν τις υπηρεσίες του.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Δριβίλας, Κώστας Καρπέτας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Παπαδιαμαντόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Απ. Βγενόπουλος, Ι. Μανέττας και Θαν. Παπαναγιώτου, ο Δημ. Σύμβουλος και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Θεόδωρος Μπαρής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου Θ. Χριστόπουλος, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, ο Δ/ντής του Κ. Υγείας Χαλανδρίτσας Γρ. Αλόκριος, οι Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Χαλ/τσας, των Συλλόγων Αιμοδοτών και Υγείας & Περιβάλλοντος, των πολιτιστικών Συλλόγων Βασιλικού, Μιραλίου, Χαλανδρίτσας και της θεατρικής «Ομάδας του Αύριο», πρόεδροι και Τ.Σ. Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και το προσωπικό και δημότες του Δήμου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις