Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέντε νέα οχήματα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πέντε νέα οχήματα στη διάθεση της Πυροσβ...

«Είμαστε κοντά στους πυροσβέστες μας, στηρίζουμε και ενισχύουμε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας»

Για τη συνδρομή τους στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών ευχαρίστησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πάτρα, με αφορμή τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου για φέτος.

«Είμαστε κοντά στους πυροσβέστες μας, στηρίζουμε και ενισχύουμε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, Συντονιστή Περιφερειακών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, τον Αρχιπύραρχο Γιάννη Πετρούτσο, Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας και τον Νίκο Ρουμελιώτη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Αχαΐας τους οποίους και ενημέρωσε ότι προχωρά η αγορά πέντε νέων πυροσβεστικών οχημάτων που θα ενισχύσουν τον εξοπλισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Δυτική Ελλάδα.  Ήδη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» ενέκρινε την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το έργο, προϋπολογισμού 249.734 ευρώ, αφορά στην προμήθεια πέντε υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων ελαφρού τύπου (4χ4), 500 λίτρων νερού, με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα. Τα οχήματα θα χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση περιστατικών δασικών πυρκαγιών αλλά και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η προέγκριση για την υπογραφή της σύμβασης δόθηκε ήδη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

«Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα που υπηρετεί την ανάγκη αναβάθμισης των επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα και την αντιπυρική θωράκιση της περιοχής μας. Άλλωστε, η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της αυξάνει τις δυνατότητες της Πυροσβεστικής για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», επεσήμανε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» προβλέπεται η χρηματοδότηση της αγοράς συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων, διαφόρων τύπων, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ.

«Παρακολουθούμε, με την συνεργασία των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, την υλοποίηση του έργου στο σύνολο του. Για τα 28 από τα 29 οχήματα που θ’ αποκτηθούν απ’ το Πυροσβεστικό Σώμα είμαστε σήμερα στο στάδιο της υπογραφής συμβάσεων και στη φάση της δημοπράτησης για την προμήθεια ενός βυτιοφόρου οχήματος», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, το έργο «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», ύψους 6.997.000 ευρώ, πέραν των 5 οχημάτων 500 λίτρων νερού, προβλέπει την προμήθεια 14 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων 4 τόνων νερού, 5 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων 5 τόνων νερού, 4 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων 10 τόνων νερού και ενός βυτιοφόρου μεταφοράς υγρών καυσίμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις