Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι σειρήνες ήχησαν στην Πάτρα, αλλά ποιοι τις άκουσαν;

Οι σειρήνες ήχησαν στην Πάτρα, αλλά ποιο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Χθες μια ακόμα δοκιμαστική λειτουργία

Οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν χθες και στην Πάτρα, στις 11 το πρωί για μια ακόμα φορά, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίων, αλλά φαίνεται πως πολλοί ακόμα και σε κεντρικά σημεία δεν τις άκουσαν. Κι αυτό δεν καταγράφεται πρώτη φορά.

Σε αντίστοιχη περίπτωση το thebest.gr είχε παρουσιάσει στο παρελθόν το γεγονός ότι  οι σειρήνες δεν είχαν ακουστεί ούτε στη Μαιζώνος στο ύψος του Δημαρχείου, όπως μας είχε καταγγείλει αναγνώστης. Το ίδιο φαίνεται πως συνέβη και αυτή τη φορά, όπως προκύπτει από αναφορές και στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ήχος των σειρήνων δεν ακούστηκε ούτε σε κεντρικά και πολύ περισσότερο σε πιο περιφερειακά σημεία, όπως πχ. τα Ζαρουχλέικα.

Στο κέντρο της Πάτρας δεν ακούστηκαν οι σειρήνες του πολέμου

 

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που ανέφερε η δημοσιογράφος Γωγώ Καραλή μέσω κοινωνικού δικτύου: «Πολλοί συμπολίτες έξω από τα σύνορα της Πάτρας του 1940, δεν άκουσαν τις σειρήνες να κτυπούν. Φαίνεται πως το δίκτυο των σειρήνων δεν έχει ανανεωθεί και τα σημεία όπου είχαν τοποθετηθεί παραμένουν ίδια με εκείνα του Β Παγκοσμίου Πολέμου και αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και βεβαίως πρέπει να επικαιροποιηθεί το δίκτυο. Παρακαλούμε την ΕΛ. ΑΣ. ή όποιον άλλον αρμόδιο να επιληφθεί».

Προτείνει δε να αξιοποιηθούν τα καμπαναριά των εκκλησιών και οι στέγες των σχολείων, ούτως ώστε να τοποθετηθούν νέες σειρήνες και να καλύπτονται περιοχές, στις οποίες ο ήχος του υπάρχοντος δικτύου  δεν φτάνει.

Είναι σαφές ότι η πόλη έχει πυκνώσει και έχει μεγαλώσει. Και να υπενθυμίσουμε ότι πια ο Δήμος Πατρέων ξεκινά από τον Ψαθόπυργο και φτάνει μέχρι τα Καμίνια.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο thebest.gr η ΕΛ.ΑΣ είναι ενήμερη για τις ελλείψεις, ενώ επισημαίνεται ταυτόχρονα πως πλέον υπάρχουν και άλλο τρόποι επικοινωνίας, όπως η αξιοποίηση του διαδικτύου και των socail media.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις