Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Ελένη Καραμούζη από το Θέατρο του Γ. Αρμένη στο Λιθογραφείον: "Θα κάνω επιλογές αντάξιες της ιστορίας του χώρου"

Η Ελένη Καραμούζη από το Θέατρο του Γ. Α...

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός για τη νέα σαιζόν παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 24/9/2018

Σε γιορτινό κλίμα και παρουσία πολλών θεατρόφιλων παρουσιάστηκε στο Λιθογραφείον το βράδυ της Δευτέρας 24 Σεπτεμβρίου 2018 ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός για τη νέα περίοδο. Ως γνωστόν στο «πηδάλιο» του Λιθογραφείον είναι πλέον ένα νέο πρόσωπο, η Πατρινή ηθοποιός Ελένη Καραμούζη, η οποία όπως τόνισε, αυτό που επιθυμεί είναι μία χρονιά δημιουργική και γεμάτη καλλιτεχνικά.

Ερωτώμενη από το thebest.gr η Ελένη Καραμούζη που έχει τελειώσει τη δραματική σχολή του Νέου Ελληνικού θεάτρου του Γιώργου Αρμένη, μας είπε πως «θα ήθελα να συνεχίσω με επιλογές αντάξιες του χώρου και της ιστορίας του Λιθογραφείον. Το πιο βασικό μέλημα μου θα είναι να ακούσω προτάσεις και μέσα από ομαδική δουλειά να κοιτάξω για το καλύτερο». Η Ελένη Καραμούζη που έχει ασχοληθεί και με το ενδυματολογικό κομμάτι με επιτυχία καλωσόρισε τους φίλους του Λιθογραφείον το βράδυ της Δευτέρας ενώ στη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκε και ένα βίντεο με τους τίτλους και τους συντελεστές των παραστάσεων που θα ανέβουν. Η έναρξη της νέας περιόδου στον γνώριμο χώρο του Λιθογραφείον στην Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων θα γίνει με την παράσταση «Φλεγμονή» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αριάννας Χατζηγαλανού αυτό το Σάββατο 29/9/2018.

Θ’ ακολουθήσουν μεταξύ άλλων το «Είμαι θάλασσα χρονών» σε σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα, το «Αλυσοδεμένος ελέφαντας» που θα είναι και παραγωγή του Λιθογραφείον, μία παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Καλογεράτου, με τις Αγλαΐα Δολιανού, Έφη Κιτσαντά, Δώρα Τσάγκα και Μαίρη Χρυσανθακοπούλου που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και θα παίζεται κάθε σαββατοκύριακο αλλά και τις καθημερινές το πρωί για σχολεία. Το ιδιαίτερο στοιχείο της παιδικής παράστασης είναι πως τόσο η σκηνοθέτιδα όσο και οι 4 ηθοποιοί, έχουν όλες αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου Σταύρος Τσακίρης ήταν παρών στην βραδιά της παρουσίασης και στέκεται στο πλευρό της νέας προσπάθειας του Λιθογραφείον. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη», ανέφερε η κυρία Καραμούζη ενώ εκτός από το ΔΗΠΕΘΕ μας είπε πως μελλοντικά θα έχει και συνεργασία και με το Νέο Ελληνικό Θέατρο του δασκάλου της Γ. Αρμένη.

Στις 19 και 20/10 θα ανέβει το έργο «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ με τη διασκευή και τη σκηνοθεσία να την υπογράφει η Ιώ Βουλγαράκη.

Το Νοέμβριο στο Λιθογραφείον θα δούμε το έργο «Πλούτων και Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, μία παραγωγή της «Βιομηχανικής» σε συνεργασία με το θέατρο Λιθογραφείον, με τους Μαίρη Σιδηρά, Φάνη Δίπλα και Γιώργο Δίπλα επί σκηνής, την παραγωγή των Experimento “Lemon”, την «Γλυκόπικρη τέχνη» του Δημήτρη Σιούντα ενώ τον γιορτινό Δεκέμβριο θα επιστρέψει η περσινή επιτυχία «Κάτοικος Πατρών» του Βασίλη Χριστόπουλου σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά.

Στις 17 και 18/12 θα δούμε το «Έξω χιονίζει» του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου και τον Γενάρη έπονται έργα όπως η «Ουρανία» του Γεράσιμου Ευαγγελάτου με τη Δανάη Μπάρκα, «Οι Καρχαρίες» του Θανάση Τριαρίδη και η «Αραβική νύχτα» σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Στο Λιθογραφείον αναμένεται και η ηθοποιός Μαρία Πρωτόπαπα με την «Έμμα» τον Απρίλιο και τον Μάη οι Αλέξανδρος Μυλωνάς και Μάνος Βακούσης με το έργο «Ο Αμπιγιέρ».

Θα γίνουν και σεμινάρια με την Άντζελα Μπρούσκου, τον Παναγιώτη Φαφούτη, τον Χάρη Χαραλάμπους, κ.α.

Όπως προείπαμε, παρέστησαν στην παρουσίαση πολλοί φίλοι του θεάτρου, ο ηθοποιός Φάνης Δίπλας, ο μουσικός Γιώργος Δίπλας, ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος (στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας θα παιχθεί στο Λιθογραφείον ο «Τρωικός πόλεμος» στις 22 και 23/10) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης, παιδιά της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight