Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Παράτυπες" οι αυξήσεις στο αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ"

"Παράτυπες" οι αυξήσεις στο ασ...

Τι καταγγέλλει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Οικολογικής Ανασύνθεσης κ. Χρήστος Σταυρόπουλος.

"Παράτυπα, το Αστικό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ προχώρησαν σε αυξήσεις των εισιτηρίων, αφού η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει  δημοσιευτεί ακόμη στο ΦΕΚ και δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια τοπικά όργανα".

Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Οικολογικής Ανασύνθεσης κ. Χρήστος Σταυρόπουλος.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταυρόπουλος,  ο  υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων κ. Δημ. Ρέππας, αύξησε τα κόμιστρα με την αριθμ. Β-58841/5546/2010 απόφασή του περί  «αναπροσαρμογής των κομίστρων στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε. της χώρας».

Σύμφωνα όμως με τις διατάξεις του νόμου η απόφαση πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου στη συνέχεια οι Δήμοι της χώρας (για το αστικό ΚΤΕΛ)και οι Αιρετοί Περιφερειάρχες (για το υπεραστικό ΚΤΕΛ) να εκδώσουν τις  αντίστοιχες αποφάσεις για τα διοικητικά τους όρια.

 

Μέχρι σήμερα η απόφαση του Υπουργού δεν έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, τα αρμόδια  τοπικά όργανα δεν έχουν πάρει τις αντίστοιχες αποφάσεις, αλλά το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. Νομού Αχαΐας, ήδη χορηγεί εισιτήρια με τις νέες αυξημένες τιμές στους επιβάτες του.

 

Ο κ. Σταυρόπουλος διερωτάται κατά πόσο νομιμοποιούνται τα ΚΤΕΛ να χορηγούν τα ακριβότερα εισιτήρια, όταν η παραπάνω απόφαση του υπουργού δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε ΦΕΚ και δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια τοπικά όργανα και καλεί τις τοπικές και την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση να ελέγξουν τη νομιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις