Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν θα "πιάνουν" Πάτρα δύο φορές την εβδομάδα τα πλοία από Ανκόνα -ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Ν. Κοντοές

Δεν θα "πιάνουν" Πάτρα δύο φορ...

Μίλησε ακόμα για αύξηση της κίνησης στο λιμάνι της Πάτρας φέτος κατά 5% σε σχέση με το 2017

Μία αναδιάταξη των δρομολογίων από το λιμάνι της Πάτρας για το λιμάνι της Ανκόνα στην Ιταλία αναμένεται να υπάρξει άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ναυτιλιακές εταιρείες συζητούν αλλαγές στον προγραμματισμό των δρομολογίων με σκοπό την όσο το δυνατόν βέλτιστη γι’ αυτούς απόδοση των δρομολογίων.

Οι περικοπές θ’ αφορούν, όπως προείπαμε στην γραμμή Πάτρα Ανκόνα όπου κάθε Πέμπτη και Παρασκευή τα πλοία αναμένεται να έρχονται από Ανκόνα έως το λιμάνι της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια θα αναχωρούν και πάλι για Ανκόνα δίχως να «πιάνουν» το λιμάνι των Πατρών.

Σε κάθε περίπτωση η πληροφορία αυτή εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής κίνησης προκαλεί «πονοκέφαλο» και προβληματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περικοπή στην γραμμή Ανκόνα – Πάτρας πιθανόν να ξεκινήσει από την Παρασκευή 20 Ιουλίου και θα ισχύσει έως και τουλάχιστον τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Ερωτώμενος από το thebest.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, μας είπε πως πράγματι υφίσταται μία αναδιάταξη όπως τη χαρακτήρισε, των δρομολογίων αλλά πως δεν πρόκειται για κάτι απολύτως σταθερό και πως το σκεπτικό είναι, οι εταιρείες που προγραμματίζουν τα δρομολόγια να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση και τα πλοία ν’ αναχωρούν πλήρη από άποψης φορτίου εμπορικού και επιβατών. Προφανώς όπως μας εξήγησε ο κ. Κοντοές, ο οποίος και μίλησε με εκπρόσωπο ναυτιλιακής εταιρείας, κάποια εκ των πλοίων να μην είναι όσο αποδοτικά θέλουν οι εταιρείες και να μην φεύγουν πλήρη από το λιμάνι της Πάτρας. Γι’ αυτό και η απόφαση αυτή για την αναδιάταξη και μείωση που προείπαμε.

Από την άλλη πάντως η εικόνα της επιβατικής κίνησης στο λιμάνι της Πάτρας είναι αρκετά καλή και μάλιστα όπως περιέγραψε ο κ. Κοντοές, βάσει στοιχείων 5μήνου έως και τον Ιούνιο του 2018 (τα στοιχεία δεν είναι οριστικά), η κίνηση σημειώνει αύξηση 5% σε σχέση με το 2017 όταν πέρυσι ήδη η κίνηση είχε αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2016. Στην ανοδική εικόνα έχουν συμβάλει καθοριστικά 2 λόγοι, μας είπε ο κ. Κοντοές, και είναι η ολοκλήρωση της Κορίνθου Πατρών που είναι πλέον ένας πιο ασφαλής και γρήγορος δρόμος αλλά και η γενικότερη αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας που είναι εμφανής και στην Πάτρα καθώς καθημερινά πλέον το φετινό καλοκαίρι βλέπουμε κι εδώ τουρίστες να βολτάρουν στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Κοντοές τόνισε τέλος πως αναμένεται και φέτος αύξηση ενώ υπάρχουν και νέα δρομολόγια από την Τουρκία που ήδη λειτουργούν όπου το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί τον ενδιάμεσο σταθμό για το δρομολόγιο Τουρκία - Τεργέστη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις