Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Ευχάριστη έκπληξη - Τα κοστούμια στον "Οιδίποδα" του ΔΗΠΕΘΕ ανέλαβε η Ορσαλία Παρθένη

Πάτρα: Ευχάριστη έκπληξη - Τα κοστούμια ...

Του εμβληματικού οίκου μόδας Parthenis που διακρίνεται για τις κομψές, μίνιμαλ γραμμές των ρούχων του

Μετά τον εικαστικό με τη διεθνή πορεία, Αλέξανδρο Ψυχούλη που ανέλαβε να στήσει τον σκηνικό χώρο της ήδη πολυανεμενόμενης παράστασης αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, «Οιδίπους, - Ο μύθος της Ιστορίας του Κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» σε σκηνοθεσία και σύνθεση κειμένου του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιουλίου 2018 στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, άλλο ένα όνομα – έκπληξη έρχεται να προστεθεί στους συντελεστές της παράστασης που πράγματι είναι ένας κι ένας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τα κοστούμια στο έργο που ήδη συζητείται θετικά και χαρακτηρίζεται ως μία από τις παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού που θα ξεχωρίσουν, ανέλαβε η Ορσαλία Παρθένη, κόρη του αείμνηστου Δημήτρη Παρθένη, του ομώνυμου εμβληματικού οίκου μόδας Parthenis με την σχεδόν πενηντάχρονη ιστορία στην Ελληνική μόδα.

Ο Δημήτρης Παρθένης που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο στα 74 του χρόνια, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970 και σύντομα κατάφερε να ξεχωρίσει για την αισθητική και τις μίνιμαλ γραμμές του,  που παραμένουν σήμα-κατατεθέν των ρούχων του οίκου.

Τα ηνία του οίκου μόδας κρατά πλέον η Ορσαλία Παρθένη. Σήμερα, ο οίκος Parthenis που έχει και συνεργαζόμενο κατάστημα στην Πάτρα στην οδό Φιλοποίμενος, σχεδιάζει και παράγει τις συλλογές ρούχων του στην Αθήνα (διατηρεί 4 αυτόνομα καταστήματα στην Ελλάδα), ενώ διαθέτει και δίκτυο χονδρικής, τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Κύπρο. Ο ιδρυτής του οίκου Parthenis, Δημήτρης Παρθένης μπορεί να μην υπάρχει πια αλλά θα συνεχίσει να αποτελεί την πηγή έμπνευσης του οίκου, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στην σελίδα του οίκου στο Facebook, την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Η κόρη του, Ορσαλία Παρθένη, στα 17 της χρόνια έφυγε για την Αμερική. Πήγε στο Ρόουντ Άιλαντ, στο Πανεπιστήμιο Μπράουν για να σπουδάσει ιστορικός τέχνης. «Νόμιζα ότι θα έκανα εμπόριο έργων τέχνης. Όταν είσαι μικρός, ψάχνεις να βρεις ποιος είσαι και να κάνεις κάτι δικό σου», είχε πει σε συνέντευξη της στη lifo.gr. Στην Βόρειο Αμερική, δούλεψε για ένα χρόνο ως στυλίστρια σ' ένα περιοδικό για νύφες, το «Brides» της Conde Nast. Όπως έχει πει, «αυτό που προσπαθώ να τηρώ στη δουλειά μου είναι να είναι αναγνωρίσιμο το ρούχο από μακριά, να ξέρεις ότι αυτό το ρούχο είναι Parthenis. Δεν νομίζω πως μπορεί να το ξέρει κανένας άλλος καλύτερα από μένα αυτό. Eξάλλου, το να βγάλουμε ωραία σχέδια, ένα ωραίο μπλουζάκι ή ένα ωραίο φουστάνι, δεν είναι το ζητούμενο. Η συνολική εικόνα είναι αυτό που μετράει».

Η Ορσαλία Παρθένη που αγαπά και την μαγειρική, αναφέρει πως χρησιμοποιεί την τέχνη ως έμπνευση: τον κινηματογράφο, το θέατρο ή τη μουσική. Δηλώνει πως αγαπά την μόδα γιατί... μπορεί να αποτελέσει μέσο έκφρασης για όλους τους ανθρώπους ενώ θεωρεί ως πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της το πρώτο fashion week στο Ζάππειο, τον Μάρτιο του 2005, γιατί τότε ανέλαβε δημόσια την κατεύθυνση του Οίκου Parthenis.

Αναμένεται η κομψή «ματιά» της και η ιδιαίτερη αισθητική του οίκου μόδας Παρθένης με τις λιτές, απέριττες γραμμές, τα χυτά ρούχα, τις μονοχρωμίες και το μίνιμαλ ύφος να ταιριάξουν στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το κείμενο γράφτηκε με πληροφορίες από τα σάιτ lifo.gr,  peoplegreece.com, απ’ όπου και η φωτ., και allyou.gr.

*Η έδρα του οίκου Pathernis όπου διατίθενται τα ρούχα της Ορσαλίας Παρθένη είναι στην οδό Δημοκρίτου 20 και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι, 210 3633158, στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight