Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας

Ο Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πε...

Όλα δείχνουν ότι θα σπουδάσει με «βραχιολάκι» στη σχολή του

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το αίτημα του κρατούμενου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Διαβάστε επίσης:

Ο παραλογισμός της «Δικαιοσύνης» δολοφονεί τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Ερώτηση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Βασίλης Δημάκης: Είστε στυγνοί δολοφόνοι και η κοινωνία το ξέρει - Συγκέντρωση απόψε και στην Πάτρα

Βασίλης Δημάκης: «Με πιέζουν να επιστρέψω στις φυλακές της Πάτρας – Δεν κάνω πίσω» - Συνεχίζει για 27η ημέρα την απεργία πείνας

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Γιατί δεν παίρνει άδεια να σπουδάσει ο Βασίλης Δημάκης

Σε απεργία πείνας ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης – Δεν τον αφήνουν να σπουδάσει - Είχε αποφοιτήσει με άριστα από το Νυχτερινό Λύκειο της Πάτρας

Πηγή:    ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις