Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Ολυμπία οδός και το ανάγλυφο της Πελοποννήσου

Η Ολυμπία οδός και το ανάγλυφο της Πελοποννήσου
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Διόδια και θέα

Το ζήσαμε και αυτό λοιπόν, ολοκληρώθηκε η Ολυμπία οδός. Ενα τεράστιο έργο, ειδικού σκοπού και κόστους, που πέρασε μέσα από συμπληγάδες πέτρες, μέσα από κρίσεις και μνημόνια.

Θυμίζουμε πως το έργο ανακατασκευής της ΝΕΟ Πατρών - Αθηνών, ξεκίνησε το 2008. Ηταν 4 Αυγούστου του 2008 όταν είχαμε την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από το Ελληνικό Δημόσιο, αναφορικά με την κατασκευή και συντήρηση για 30 έτη της Ολυμπίας Οδού, στη διεθνή κοινοπραξία Ολυμπία Οδός Α.Ε.

Τρεις εβδομάδες αργότερα το πρώτο μεγάλο τμήμα του έργου ήταν έτοιμο! Ηταν Σεπτέμβρης του 2008 όταν ολοκληρώθηκαν οι σταθμοί διοδίων και στα 120 χιλιόμετρα!!

Ενα πολύσυνθετο τεχνικά έργο με κτίρια, καρέκλες για να κάθονται οι υπάλληλοι και ανοικτά παράθυρα για να βγαίνει το χέρι και να ακούς:

- Καλό ταξίδι (και καλή αντάμωση στον άλλον κόσμο).

Κι από μέσα να ακούγεται από το ραδιόφωνο το «Τα πουλιά τα βρίσκει ο χάρος στο φτερό»…

Δέκα χρόνια μετά το έργο ολοκληρώθηκε! Φυσικά το έργο αναδεικνύει την ομορφιά της βόρειας Πελοποννήσου, την υπέροχη ακτογραμμή κλπ, κάνοντας το ταξίδι ακόμα πιο όμορφο.

Οπως λένε οι «ειδήμονες» αναδεικνύει το ανάγλυφο! Κι είναι ακριβώς έτσι! Καθόμασταν στο Δρέπανο και στα Αραχωβίτικα και σχεδόν πάνω από τη θάλασσα βλέπαμε διόδια! Μετωπικά διόδια στα Αραχωβίτικα, πλευρικά στο Δρέπανο, πλαγιομετωπικά κοντέψαμε να συγκρουστούμε από τον πανικό!

Κατά τα λοιπά (καθώς τα διόδια είναι απαραίτητα), καλοτάξιδη να είναι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight