Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις για σήμερα Σάββατο στην Πάτρα ...καιρού επιτρέποντος

Όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις για σήμε...

Από το χορό του δημάρχου μέχρι το «Το Γαϊτανάκι της Ζωής και της Αισιοδοξίας»

Αρκετές είναι οι εκδηλώσεις για σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην καρναβαλική Πάτρα. Μία ανάσα πριν το καρναβάλι των μικρών και μπορεί για τα παιδιά αυτή την ημέρα να μην έχει σχεδιαστεί κάτι (δεν λειτουργούν οι Καρναβαλουπόλεις) όμως μία βόλτα στο κέντρο της πόλης, ακόμα κι αν ο καιρός «κάνει χαλάστρα»,  μας βάζει πάντα στο κλίμα των ημερών.

Βροχερό Σαββατοκύριακο στη Δυτική Ελλάδα- Τι καιρό θα κάνει την ώρα της παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών -Η σειρά των πληρωμάτων

Έτσι λοιπόν για σήμερα έχουμε τις παρακάτω επιλογές:

Ο Αποκριάτικος χορός του Δημάρχου Πατρέων, θα είναι και φέτος αφιερωμένος, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» του Δήμου και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Άμπετ Χασμάν».

Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare στις 9 μ.μ.

Φέτος έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν 50 περίπου άτομα από το All Star Game, μεταξύ των οποίων νεαροί αθλητές μπάσκετ με αμαξίδια, παλαίμαχοι διεθνείς μπασκετμπολίστες, καθώς και δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, πριν το χορό και συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. θα δοθεί αγώνας μπάσκετ μεταξύ των αθλητών με τα αμαξίδια.

Πάτρα: Οι Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Καρναβάλι των Μικρών

Ο Αποκριάτικος χορός του Δημάρχου Πατρέων, θα είναι και φέτος αφιερωμένος, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» του Δήμου και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Άμπετ Χασμάν».

Ο χορός θα πραγματοποιηθεί απόψε, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Αίγλη» της Veso Mare στις 9 μ.μ.

Φέτος έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν 50 περίπου άτομα από το All Star Game, μεταξύ των οποίων νεαροί αθλητές μπάσκετ με αμαξίδια, παλαίμαχοι διεθνείς μπασκετμπολίστες, καθώς και δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, πριν το χορό και συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. θα δοθεί αγώνας μπάσκετ μεταξύ των αθλητών με τα αμαξίδια.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας πιστό στις πρωτότυπες δράσεις του την περίοδο του καρναβαλιού, διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά στις 14.00 το μεσημέρι, το «Κι αν σου Κάτς; vol3» - καρναβαλικούς αγώνες Κατς!

Το Ρινγκ του αγώνα που αναμένεται να προσφέρει σπαρταριστό γέλιο, θα στηθεί στην Πλατεία Γεωργίου Α’.

Batman vs Superman

Ντέρτυ Χάρρυ vs Χάρρυ Κλην

Παναγιώτης Μαστακουνάς vs Γκεόργκι Γκαβένκο

Βανταράκ Αττάκ vs Κατσακό Ντολμά

Ιπτάμενοι Ολλανδοί vs Χερσαίοι Γερμανοί

Τσάκαμπετ Νόρρις vs Ντάνος δα Σαρβάιβορ

οι Σατανικές Νύφες

και ο προκλητικός Σκοπιανός Κονσταντίν Μακεντόνοφ

προσκαλούν τον κόσμο, όπως αναφέρει η χιουμοριστική ανάρτηση στη σελίδα στο facebook, του Κομιτάτου, σε ένα φεστιβάλ βίας που όμοιό του δεν ξανάζησε η πλάση!

Στο τέλος θα κόψουμε και πίτα!

Όποιος δεν έρθει, θα φάει πολύ ξύλο…..

Παρουσιάζει ο Πλανητάρχης Gogos Trump!

Καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια στους πεζόδρομους της Πάτρας -ΦΩΤΟ

 

Οι σοκολατορίχτες κόβουν την πίτα τους. Μέσα στον πυρετό της καρναβαλικής περιόδου, οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών που γλυκαίνουν με την εύγεστη πινελιά τους το Πατρινό Καρναβάλι, επιλέγουν να κόψουν την σοκολατοκαρναβαλόπιτά τους. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση, που λειτουργεί σαν μαγνήτης για τους πολυάριθμους φίλους της σοκολάτας, του εθίμου και του Πατρινού Καρναβαλιού, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη οι σύλλογοι «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» φορούν το επίσημο σοκολατοένδυμά τους και μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, γλυκαίνουν τους Πατρινούς με τις αγαπημένες και ακαταμάχητες σοκολάτες. Ευχές, γλυκές και ρίψεις σοκολάτας με το γνωστό πληθωρικό τρόπο των 5 συλλόγων εγγυώνται μια γεμάτη κέφι και εξωστρέφεια καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Φέτος η κοπή της σοκαλατοκαρναβαλόπιτας αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον αφού υπάρχουν χρονικά ορόσημα-επέτειοι από την ίδρυση κάποιων συλλόγων. Συγκεκριμένα οι «Σοκολατοδρομίες» (έτος ίδρυσης: 1997) γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους, οι «Σοκολατομανίες» (έτος ίδρυσης: 2002) τα 15 χρόνια τους και οι «Σοκολατοπαίχτες» (έτος ίδρυσης: 2007) τα 10 χρόνια από την ίδρυσή τους. Νωρίτερα στην Αγορά Αργύρη θα υπάρχει και μια κοινή έκθεση παρουσίαση για το έθιμο, που θα περιλαμβάνει τις παρουσίες, τις δράσεις και τα πεπραγμένα των Συλλόγων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Πάτρας.

Τέλος, για σήμερα ήταν προγραμματισμένη μια υπαίθρια καρναβαλική δράση με παραδοσιακό χρώμα αλλά και με σαφές μήνυμα κατά της ανεργίας, «Το Γαϊτανάκι της Ζωής και της Αισιοδοξίας». Στις 14:20 ανακοινώθηκε από τον Δήμο ότο λόγω της κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

θα ξετυλιχτεί στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Στις 18.00 από την πλατεία Αγίας Σοφίας θα αρχίσει η παρέλαση μεταμφιεσμένων με γαϊτανάκια κατασκευασμένα από εκπολιτιστικούς συλλόγους της πόλης με τη συνοδεία του μουσικού άρματος σε ήχους καρναβαλικούς και παραδοσιακούς. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει θα είναι Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος και θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Εκεί οι εκπρόσωποι των εκπολιτιστικών συλλόγων θα μοιράζουν το παραδοσιακό γλύκισμα της Αποκριάς, το γαλακτομπούρεκο της παραγωγής τους.

Πάνω στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ με ηχητική και μουσική υποστήριξη θα παρουσιαστούν παραδοσιακά χορευτικά από τα χορευτικά τμήματα των εκπολιτιστικών συλλόγων προσφέροντας άφθονο αυθεντικό κέφι και διασκέδαση.

Μια διασκέδαση που αφορά τη ζωή μας κόντρα στην ανεργία με μήνυμα προσαρμοσμένο στο φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού «Δουλειά για Όλους», που θα τονιστεί και θα μεταδοθεί και από τα σχετικά πλακάτ που θα κρατούν οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων εκπολιτιστικών συλλόγων.

Πρόκειται για τη συνάντηση ενός μεγάλου αριθμού συλλόγων και φορέων, που θα συντονιστούν αρμονικά σε μια αποκριάτικη γιορτή. Οι 14 εκπολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς που θα συμμετάσχουν στη δράση «Το Γαϊτανάκι της Ζωής» είναι: Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρών «Παρασκευή», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης Σωτήρος, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρόης και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου Αρόης Πατρών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου «Η Πρόοδος», Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου των εν Πάτραις Λευκαδίων «Η Φανερωμένη» και Σύλλογος Λατινοαμερικάνων Πάτρας Union Latina, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας «Ο Άγιος Νικόλαος», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Διονυσίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω- Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας Πατρών.

Από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια ως τις μέρες μας, το γαϊτανάκι είναι ένας χορός που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της Αποκριάς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις