Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών στην Πάτρα - Συνθήματα για δωρεάν παιδεία και θέρμανση - Υπό κατάληψη 28 σχολεία - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση και πορεία μαθητών στην Πάτρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας (νωρίτερα) για τις ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και πορεία (10.50) πραγματοποίησαν από την πλατεία Γεωργιου, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της Πάτρας. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Πάτρας. Την ίδια ώρα υπό κατάληψη βρίσκονται αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια.

Στην Αχαΐα υπό κατάληψη τελούν 28 Γυμνάσια και Λύκεια επί συνόλου, περίπου, 130.

Στις 11.30 οι μαθητές έφτασαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Αντιπροσωπεία των μαθητών είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή διευθυντή, Γιώργο Κουτσοδήμα, όπου και του μετέφεραν τα αιτήματά τους.

Με την επίσκεψη στην Δευτεροβάθμια, οι μαθητές ολοκλήρωσαν τις σημερινές τους κινητοποιήσεις.

*Πρώτη ενημέρωση 7.08πμ

Το Συντονιστικό Μαθητών ανακοίνωσε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε πολλά σχολεία στις 30 Οκτωβριου.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως οι μαθητές παλεύουν για μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ και η κυβέρνηση να "εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία"

Στις μαθητικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα θα βρισκονται πλάι με αποφάσεις διάφορες ΕΛΜΕ καθηγητών καθώς και η Ανώτατη Συνομοσπονδια Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών Σχολείων.

Οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας οι ΕΛΜΕ Α’, B’, Γ’, Δ’ και Ε’ Θεσσαλονίκης, Φωκίδας, Γ’ Αθήνας, Ζ’ Αθήνας, Α’ – Γ’ Ανατολικής Αττικής, Δ’ Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Γ’ Δυτικής Αττικής, Πειραιά, Νότιας Αθήνας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Β’ Δωδεκανήσου, Λήμνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις