Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Όχι που θα τον άφηνε! Το «καρφί» του Καραγκιόζη για τον Πελετίδη

Όχι που θα τον άφηνε! Το «καρφί» του Καρ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στην τελευταία παράσταση του Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών που έγινε στο λιμάνι

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νέο λιμάνι της Πάτρας το τετραήμερο πρώτο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών. Τέσσερις αξιόλογοι καραγκιοζοπαίχτες οι Κώστας Μακρής, Μπάμπης Μακρής, Άθως Δανέλλης και Χρήστος Καρπουζάνης ένωσαν τις δυνάμεις και προσέφεραν άφθονο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έσπευσαν και τις τέσσερις ημέρες να απολαύσουν τις περιπέτειες του Καραγκιόζη.

Βέβαια, εκτός από γέλιο, πάντοτε οι παραστάσεις του Καραγκιόζη προσφέρονται και για κοινωνική και πολιτική κριτική, αφού ο ήρωας αποτελεί «σάρκα από τη σάρκα» του ίδιου του λαού.

Έτσι, στην τελευταία παράσταση της Κυριακής, ο Καραγκιόζης, ευχαρίστησε τον Οργανισμό Λιμένα που τον φιλοξένησε στο λιμάνι, αλλά και τον Δήμος της Πάτρας που τον… έστειλε στο λιμάνι!

«Εσείς κουπόνια πήρατε;» ρώτησε στη συνέχεια το κοινό ο Καραγκιόζης για να προσθέσει «όποιος δεν παίρνει κουπόνια (σ.σ. του ΚΚΕ) καταλήγει στο λιμάνι».

Η αιχμή του Καραγκιόζη έχει με στάση του Δήμου, όπως είχαν καταγγείλει οι καραγκιοζοπαίχτες, να τους παραχωρήσει χώρους που είναι ανεκμετάλλευτοι για να κάνουν παραστάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις