Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θ. Νταβλούρος: Έτσι θα οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα

Θ. Νταβλούρος: Έτσι θα οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα

Δήλωση του πρώην βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, έκανε την εξής δήλωση:

«Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν, απλώς, ο καθιερωμένος λόγος που εκφωνεί  κάθε χρόνο ο εκάστοτε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση της συμπρωτεύουσας.

Ήταν, πρωτίστως, η κατάθεση ενός συγκεκριμένου και τεκμηριωμένου σχεδίου για την ανόρθωση της πατρίδας μας και την πορεία της σε μια νέα εποχή. Ήταν, πρώτα και πάνω απ’ όλα, η περιγραφή του οράματος μας για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μια Ελλάδα όπου η αξιοκρατία και η ισονομία δεν θα είναι ζητούμενα, αλλά αυτονόητες έννοιες. Μια Ελλάδα όπου θα επιβραβεύονται οι καλύτεροι και θα βοηθούνται οι αδύνατοι.

Ωστόσο, πέραν αυτών, η χώρα χρειάζεται τώρα, άμεσα, ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ, που μπορεί να έλθει κυρίως με την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσουν μέσω των εισφορών τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η απλοποίηση της αδειοδότησης για τη λειτουργία των νέων επιχειρήσεων, καθώς και η ελάφρυνση της φορολογίας τους, με την παράλληλη εδραίωση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος.

Θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο γιατί αυτό υπαγορεύεται από την ιδεολογικοπολιτική μας θεώρηση, αλλά και γιατί το επιτάσσει η ρεαλιστική διαπίστωση ότι η χώρα θα ανορθωθεί μόνο αν η πραγματική, η ελεύθερη, η παραγωγική οικονομία πάρει μπροστά.

Παράλληλα, η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε μια ορθολογική αναδιάρθρωση των κρατικών δαπανών σε συνδυασμό με την προώθηση μιας ουσιαστικής αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα, προκειμένου οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση στο κράτος που δικαιούνται και τους αξίζει.

Όπως επεσήμανε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών δεν μπορούμε να μειώσουμε όσο θέλουμε την φορολογία. Γι’ αυτό ακριβώς θα εφαρμόσουμε ένα καινοτόμο σύστημα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, λειτουργιών και προσωπικού.

Τασσόμαστε απερίφραστα υπέρ της παραχώρησης περισσότερων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω Συμπράξεων του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.  Όχι μόνο για υποδομές, αλλά και για υπηρεσίες. Μια ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας, που θα απλοποιήσει την επαφή του πολίτη με το κράτος.

Και βέβαια, στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε να φτιάξουμε δεν θα έχουν θέση η ανομία, η αναρχία και τα πάσης φύσεως άβατα, (και) στα Πανεπιστήμια μας, που θα είναι αυτά που πραγματικά πρέπει να είναι. Ένας χώρος απόκτησης ουσιαστικής γνώσης, που θα συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους. Το άσυλο θα αποκτήσει ξανά το πραγματικό του νόημα. Και το δημόσιο Πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι άντρο βίας και ανομίας.

Ως Νέα Δημοκρατία απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όλη την κοινωνία για να οικοδομήσουμε μαζί, μέσα από ρηξικέλευθες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μια νέα Ελλάδα, στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Διότι εμείς οι Έλληνες πρέπει να πιστέψουμε, επιτέλους, στις δυνατότητες μας. Διότι εμείς οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις