Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Yποχωρεί ο καύσωνας - Μέχρι και 10 βαθμούς πέφτει τη Δευτέρα η θερμοκρασία - Ισχυροί βοριάδες στο Ιόνιο

Yποχωρεί ο καύσωνας - Μέχρι και 10 βαθμο...

Πού καταγράφηκαν σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Υποχωρεί από απόψε και αύριο ο καύσωνας και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα είναι μικρότερη ως και 10 βαθμούς κελσίου.Καθώς η θερμή αέρια μάζα που καλύπτει τη χώρα μας μετακινείται ανατολικά και ισχυρό βορειοδυτικό ρεύμα στην κατώτερη τροπόσφαιρα φέρνει μια σαφώς ψυχρότερη αέρια μάζα στη θέση της, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν σημαντικότατη πτώση από το απόγευμα της Κυριακής έως και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Κυριακή (χάρτης 1 – αριστερά) η θερμοκρασία σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές αλλά και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου η μέγιστη θα φτάσει τοπικά έως και τους 43 με 44 βαθμούς. Εξαίρεση αποτελεί η Ήπειρος και το βόρειο Ιόνιο, όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (χάρτης 2 – δεξιά) σε όλη τη χώρα, οπότε η μέγιστη στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς. Εξαίρεση αποτελεί η νότια Κρήτη και η Ρόδος, όπου κατά τόπους η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς.

Oι υψηλότερες τιμές της Κυριακής

Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες των σταθμών μας την Κυριακή 02/07, δίνονται στο πίνακα στη συνέχεια. Σημειώνουμε ότι σε 2 σταθμούς μας πανελλαδικά η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς και σε 35 σταθμούς τους 42 βαθμούς. Στην Αττική η μέγιστη τιμή ήταν 43.5 βαθμοί στον Κορυδαλλό και στα Πατήσια, ενώ ακολούθησαν με 43.3 βαθμούς η Νέα Μάκρη και 43.1  το ΣΚΑ.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 3-7-2017

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα ενισχυθούν και να επεκταθούν στα πεδινά και προς το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μεγάλη πτώση που κατά τόπους θα φτάσει τους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση και για μικρά χρονικά διαστήματα θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 18 έως 31, στη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο από 23 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 35, και τοπικά στη Ρόδο και την νότια Κρήτη έως 37.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 28 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς.

Στη Λέσβο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς.

 

meteo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις