Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο σχολείο των φυλακών Αγ. Στεφάνου

Πάτρα: Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μα...

Με ομιλητή τον φιλόλογο Φώτη Δημητρόπουλου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της Επανάστασης του 1821, το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει το Φιλόλογο κ. Φώτη Δημητρόπουλο ως κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης. Ο κ. Δημητρόπουλος ξετύλιξε το νήμα των γεγονότων που προηγήθηκαν της Επανάστασης τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ανέλυσε την προσφορά και το έργο του Ρήγα Φεραίου και έριξε φως σε όχι τόσο γνωστές πτυχές της Επανάστασης.

Η γλαφυρότητα των αφηγήσεων του κ. Δημητρόπουλου, που καθήλωσε το ακροατήριο, και η άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε συνέβαλαν τα μέγιστα στην ευαισθητοποίηση και στον αναστοχασμό των εκπαιδευομένων τόσο ως προς τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της έκρηξης της Επανάστασης όσο και ως προς την επικαιροποίηση του μηνύματος της επετείου.

Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση" και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις