Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Σχέδιο ανάδειξης του Μανωλοπούλειου - Συντάσσονται μελέτες

Πύργος: Σχέδιο ανάδειξης του Μανωλοπούλε...

Για την κατεδάφιση των «πρόσθετων» κτιρίων

Σχέδιο αξιοποίησης του «Μανωλοπούλειου» που αποτελεί μνημείο της νεότερης ιστορίας του Πύργου, ενεργοποιεί η δημοτική αρχή, οι υπηρεσίες της οποίας συντάσσουν ήδη μελέτες για την κατεδάφιση των κτισμάτων που δεν επιτρέπουν την ανάδειξη του αλλά και αποκατάστασης της λιθοδομής του κτιρίου.

Χθες, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα, τον Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου Άγγελο Τσίκα και την προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου περιηγήθηκαν στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου προκειμένου να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις και να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο μπορούν να παρέμβουν για την ανάδειξη του Μανωλοπούλειου.

Όπως τονίστηκε, θα απαιτηθεί η κατεδάφιση κάποιων κτισμάτων που προστέθηκαν στην πορεία δίπλα από το παλιό Νοσοκομείο έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σημαντικό για την πόλη μνημείο.
«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε εξυπηρετηθεί από το χώρο του παλιού νοσοκομείου κυρίως την περίοδο που η καθαριότητα βρισκόταν στα κακά της χάλια. Αποτέλεσμα είναι σήμερα, προκειμένου να μπούμε σε φουλ διαδικασίες αποκατάστασης του παλαιού νοσοκομείου, να ελέγχουμε τις εγκαταστάσεις και να δούμε ποια θα είναι η άμεση δυνατότητα που θα έχουμε να γκρεμίσουμε όλα αυτά τα κτίσματα που λίγο πολύ μας εξυπηρετούν σήμερα. Παράλληλα, προσπαθούμε να βρούμε χώρους άλλους να μεταφερθούμε και να απαλλάξουμε και την περιοχή από τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα που σταθμεύουν εδώ» δήλωσε ο κ. Λιατσής εκτιμώντας ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει φανεί η δουλειά τους. «Σε όλο αυτό μας βοηθάει η Διευθυντήρια Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Μηχανικός του Δήμου, η Πολιτική Προστασία και όλοι οι υπάλληλοι του δήμου, γιατί όλες αυτές τις διαδικασίες τις κάνουμε εκ των ενόντων. Δεν υπολόγιζα ότι έχει τόση πολύ δουλεία αυτή η προσπάθεια, εδώ όμως είμαστε για τα δύσκολα και από δω και πέρα δε θα κάνουμε τίποτα άλλο παρά να λύνουμε δύσκολα και χρονίζοντα προβλήματα της πόλης μας».

Στις μελέτες που συντάσσονται αναφέρθηκε ο Πολιτικός Μηχανικός του δήμου Άγγελος Τσίκας, επισημαίνοντας ότι με την επίσκεψη στο γενικότερο περιβάλλοντα χώρο του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου Πύργου, η Δημοτική Αρχή, οριοθετεί τις ελάχιστες εργασίες και παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να προκύψει η ανάδειξη  του  μνημείου που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της νεώτερης ιστορίας του Πύργου και μαζί με τα υπόλοιπα  μνημεία συνιστούν δείγμα της πολιτιστικής και οικονομικής άνθισης της πόλης.  «Ήδη οι υπηρεσίες συντάσσουν μελέτες για την κατεδάφιση όλων των κτιριακών όγκων που εμποδίζουν την παρουσίαση του μνημείου στο ευρύ κοινό. Συγχρόνως συντάσσεται και η μελέτη αποκατάστασης της λιθοδομής του κτιρίου με ενεργοποίηση όλων των χρηματοδοτικών πιστώσεων που έχουν εγκριθεί για το κτίριο. Το κτίριο θα έχει χρήση ως κέντρο πολιτισμού».

εφημερίδα Πρωινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις