Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άγριο ξύλο και χημικά αγροτών με ΜΑΤ! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 Άγριο ξύλο και χημικά αγροτών με ΜΑΤ! Δ...

Σπάνε τις κλούβες με τις κατσούνες, καίνε κάδους

Άναψαν τα αίματα το πρωί της Τετάρτης (08.03.2017) μπροστά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες από την Κρήτη που έκαναν… απόβαση στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η παρουσία των ΥΜΕΤ και ο φραγμός από κλούβες που είχε στηθεί μπροστά στο υπουργείο τους εξόργισαν και τότε άρχισαν όλα. Με φωνές και συνθήματα άρχισαν να χτυπούν με τις κατσούνες τους αστυνομικούς.

 

"Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα" το σύνθημα που φώναζαν, ενώ φώναζαν στους αστυνομικούς για την παρουσία τους μπροστά στο υπουργείο. "Ντροπή σας, τι έρχεστε και βάζετε αυτά εδώ (σ.σ. εννούσε τις κλούβες)".

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ EUROKINISSI

Η απάντηση της αστυνομίας ήταν να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι αγρότες άρχισαν να δείχνουν στους δημοσιογράφους τα... ραβασάκια από τον ΕΦΚΑ που τους έχουν σταλεί. "Να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που έχουν, εμείς είμαστε βιοπαλαιστές. Προσπαθούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, δεν έχουμε να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα". Η οργή ξεχείλιζε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν για "προδότες" και ζητούσαν "αν φοράνε παντελόνια, να φύγουν".

Αργότερα, έβαλαν φωτιά σε κάδους και η ένταση "επέστρεψε" με τους αγρότες να σπάνε με τις κατσούνες τους τζάμια από τις κλούβες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να έρχονται στα χέρια τους άνδρας των διμοιριών που βρίσκονταν στο σημείο!

 

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, έπεσαν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα και τα πράγματα φάνηκε να ξεφεύγουν! Αιτία για τη νέα ένταση ήταν η άρνηση της αστυνομίας να επιτρέψει σε ομάδα 40-45 αγροτών να ανέβουν στο υπουργείο για να επιδώσουν ψήφισμα. Τους είπαν ότι θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων και τότε ξεκίνησε ο νέος γύρος επεισοδίων!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις