Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιαλεία: Πρόγραμμα για τη στέγαση απόρων πολιτών

Αιγιαλεία: Πρόγραμμα για τη στέγαση απόρ...

Οι δράσεις του προγράμματος

O Δήμος Αιγιαλείας υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση & Επανένταξη» μέσα από το οποίο καλύπτονται οι βασικές ανάγκες απόρων συμπολιτών μας με στόχο την αντιμετώπιση της πιο ακραίας μορφής ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"Οι δράσεις του προγράμματος καλύπτουν δαπάνες στέγασης, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οικοσυσκευής, ένδυσης, υπόδησης, διατροφής και μετακίνησης άπορων συμπολιτών μας που διαβιούν σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ Διαχειριστική Αρχή είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Κύριος στόχος του προγράμματος Στέγαση & Επανένταξη του Δήμου Αιγιαλείας είναι η πλήρης επανένταξη στον κοινωνικό ιστό συνανθρώπων μας που λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θεμελιώδες πρόβλημα της έλλειψης στέγης.

Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες δράσεων που έχουν να κάνουν αφενός με τη Στέγαση και αφετέρου με την Εργασιακή Επανένταξη των ωφελούμενων. Παράλληλα, παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη του προγράμματος.

Μέσα από το πρόγραμμα επιτεύχθηκε σε πρώτη φάση η στεγαστική αποκατάσταση έντεκα απόρων δημοτών σε μισθωμένα διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού, τα οποία πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός νοικοκυριού.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει ενέργειες εργασιακής επανένταξης μέσα από τις οποίες ήδη τέσσερις ωφελούμενοι έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας ως μισθωτοί. Ο Δήμος Αιγιαλείας καλεί κάθε δημότη να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού αγκαλιάζοντας την προσπάθεια για πλήρη κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων του προγράμματος.

Πληροφορίες: 26910-26136

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Αιγιαλείας

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος:

Βασιλική Ψυχράμη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Κοινωνικής - Πολιτικής Προστασίας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις