Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θερινό σινεμά, παιδότοπος, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ...γυμναστική στο Νότιο Πάρκο της λιμενικής ζώνης

Πάτρα: Θερινό σινεμά, παιδότοπος, πολιτι...

Ήδη τοποθετήθηκαν όργανα γυμανστικής

Σειρά παρεμβάσεων στο Νότιο Πάρκο της λιμενικής ζώνης, δίπλα από το νέο λιμάνι, προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα η δημοτική Αρχή της Πάτρας, με στόχο να παραδώσει στους δημότες των νότιων συνοικιών της πόλης, ένα σύγχρονο χώρο αναψυχής και πολιτιστικών δράσεων. Την ίδια ώρα, όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του πάγιου αιτήματος της πόλης, για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, από τον Μείλιχο μέχρι και το Νότιο Πάρκο, στην κοινωνία.

Στο Νότιο Πάρκο, ήδη συνεργεία του Δήμου έχουν αναβαθμίσει τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ προβλέπονται μια σειρά άμεσων παρεμβάσεων, όπως η δημιουργία κερκίδων για τη φιλοξενία πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, όπως προβολών κινηματογραφικών ταινιών, η λειτουργία παιδότοπου, η τοποθέτηση και νέων οργάνων γυμναστικής, η αναβάθμιση του πρασίνου, κτλ.

Η αναβάθμιση του Νοτίου Πάρκου, εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για αξιοποίηση όλη της παράκτιας ζώνης προς όφελος των πολιτών, ανεξάρτητα με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την τύχη του «φιλέτου», του θαλασσίου μετώπου.

Εξάλλου από τον Δήμο Πατρέων αναμένονται νέες πρωτοβουλίες  για το θέμα του θαλασσίου μετώπου, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται συνταγματική η παραχώρηση στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, η οποία βέβαια, δεν αφορά το λιμάνι της Πάτρας. Η απόφαση του ΣτΕ, που ελήφθη μετά από προσφυγή των δημάρχων κατά της πράξης της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τα περιφερειακά λιμάνια στα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, έχει κινητοποιήσει τη δημοτική Αρχή και αναμένεται άμεσα να υπάρξουν πρωτοβουλίες.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, στο πλαίσιο σειράς αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ζητήσει να μεταφερθεί η εμπορική δραστηριότητα στο νέο λιμάνι, όπως και οι εκτελωνισμοί και η παραθαλάσσια ζώνη να παραχωρηθεί στους δημότες.

Πάντως, όσον αφορά σε κυβερνητικό επίπεδο, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, είχε δηλώσει κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Πάτρα, ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών έχει καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο συμβάλλει, ώστε να περάσει το παράκτιο μέτωπο στον λαό της πόλης και πως πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια νομικά προβλήματα.

Οι τελικές προτάσεις της Πολιτείας για το ζήτημα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου,  αναμένεται να ανακοινωθούν τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις